Els ecologistes titllen l’arranjament de la GIV-6102 de «despropòsit»

0
1253

Recorden que la carretera passa pels Aiguamolls, i que els usuaris no han demanat les obres perquè tenen vies alternatives


 

Nova acció reivindicativa de la Iaeden-Salvem l’Empordà. En aquest cas, els ecologistes denuncien que les obres d’ampliació de la carretera GIV-6102, que transcorre entre Palau-saverdera i Roses, són una «despesa pública innecessària» que afectarà un espai protegit dels Aiguamolls de l’Empordà. I per donar visibilitat a la seva protesta, divendres al matí diversos integrants de la plataforma van penjar un cartell al costat d’un cartell del parc natural on qualifiquen el projecte de «despropòsit».

Els ecologistes critiquen que la Diputació de Girona inverteixi 1,7 milions d’euros en una obra que suposa la «destrucció de territori protegit» quan hi ha altres vies alternatives per als vehicles. D’una banda, troben «incongruent» que les obres s’estiguin executant mentre la Generalitat està redactant un Pla de gestió de la Reserva Integral dels Estanys (afectada per la carretera). De l’altra, asseguren que «l’ampliació no ha estat reclamada per cap actor usuari: ni pagesos, ni ajuntaments…». «La Diputació es defensa, s’escuda i es justifica en termes de seguretat, però alhora no hem obtingut documentació seriosa de cap registre d’incidències ni accidents greus», afegeixen.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li