“Els dos personatges són dues forces que s’intercanvien els rols de víctima i botxí”

0
888

L’actriu Txe Arana (Lleida, 1972) estrenarà el muntatge teatral basat en els poemaris de Salvador Espriu i T.S. Eliot el proper 27 de juliol al Teatre Jardí de Figueres. Arana, amb una sòlida experiència sobre l’escenari i sobre plató, es llança per primer cop al repte de trobar-se sola amb els espectadors amb La pell eixorca, la primera co-producció del Consistori i el Teatre Jardí.

Com va sorgir la iniciativa de representar La pell eixorca?
Fa sis mesos en Salvador Torres, el director del Teatre Jardí, es va posar en contacte amb mi per fer un recital d’Espriu amb motiu del centenari. Jo havia estat treballant amb en Francesc Cerro-Ferran en un altre muntatge de La terra eixorca de T. S. Eliot i quan ens va arribar la proposta d’Espriu, els dos van arribar a la conclusió que els dos autors tenien similituds i que es podien unir en un espectacle.

Quins són aquests trets comuns?
És molt interessant veure com casen aquests dos poetes, d’èpoques diferents i de maneres de fer i d’escriure poesia també molt diferents. Al nostre país la poesia té més en compte la rima, i als autors europeus no els ha preocupat mai massa, han anat més a treballar el sentiment i l’emoció. Tot i així, als dos els obsessionava molt la mort, somiaven amb una civilització grega, treballaven molt el simbolisme, la mitologia. Realment agafa sentit en el muntatge. No sembla tot la mateixa cosa, però sí que estan parlant dels mateixos temes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li