Els concerts d’estiu de la vint-i-novena Schubertíada arriben a l’Alt Empordà

0
514

Les actuacions es realitzaran en tres espais de la comarca amb la Canònica de Santa Maria com a epicentre


Aquest dijous a les vuit del vespre a la Basílica de Santa Santa Maria de Castelló d’Empúries, Matthias Goerne, inaugurarà els concerts d’estiu de la 29ena Schubertíada. El baríton actuarà acompanyat a l’orgue per Juan de la Rubia i de la violinista María Dueñas, i interpretaran obres de Bach i Brahms. Aquesta serà al primera de les dinou actuacions que el festival dedicat a Schubert te programades entre el 12 i el 29 d’agost a l’Alt Empordà.

Com en altres edicions anteriors, la majoria dels concerts es celebraran a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, on hi passaran musics com Andrè Schuen i Daniel Heide (13 d’agost), Katharina Konradi (17 d’agost), Christoph Prégardien (18 d’agost), Julius Drake o Julia Kleiter (19 d’agost), Emma Stratton (22 d’agost) i Nicholas Angelich (25 d’agost) entre altres. Un espai que, com és habitual, acollirà també l’actuació que posarà el punt final a l’edició a càrrec del Quartet Casals (29 d’agost), que en aquesta ocasió oferirà obres de Mozart, Salim i Xostakóvitx.

NOU ESPAI. Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és la incorporació d’un nou escenari, «l’Espai misteri»: un auditori modern construït dins d’un antic pou i que pertany a Aigües Minerals de Vilajuïga. En aquesta localització hi actuaran aquest dissabte la Kebyart Ensemble. El quartet de saxofonistes, que va haver de suspendre l’actuació de l’any anterior per la pandèmia, ja ha venut totes les entrades. L’oferta musical de l’Espai Misteri · Deu d’Aigua Vilajuïga es completarà amb el concert de la soprano Anna-Lena Elbert i la pianista Kota Sakaguchi (29 d’agost).

RECORREGUT. Tot i que els concerts a la comarca seran al llarg d’aquests mes d’agost, el festival ja porta des del març efectuant actuacions a Barcelona, Valdegovía/Gaubea (País Basc) i també ha col·laborat amb altres festivals a Lugo i a Cadaqués. Unes actuacions fora de l’estiu que, segons el director de la Schubertíada, Víctor Medem, «permeten estendre l’abast del festival». En total, fins a 25 músics estrangers i 33 d’espanyols passaran pel festival dedicat a divulgar l’obra del compositor Franz Schubert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li