Els còctels: sensacions del paladar

0
1041

No descobrim res quan diem que la cultura del còctel ha experimentat un gran creixement i una evolució cap a una gairebé mística perfecció. Avui dia, ja és una cosa habitual poder disfrutar d’aquest o altres còctels i veure com reconeguts xefs opten per iniciar els seus menús amb algun còctel com a preludi o bé, locals que inclouen a la seva carta una secció de còctels i combinats. L’Alt Empordà no n’és l’excepció. És més, l’epicentre d’aquesta creativitat és, com no podia ser d’una altra manera, Cadaqués, i un espai de tertúlia obert al mar que forma part del paisatge de Cadaqués, des del 1947: el Bar Boia, punt de trobada d’artistes com Salvador Dalí, Man Ray, Marcel Duchamp, Richard Hamilton, John Cage i Merce Cunningham, Antoni Pitxot, Joan Josep Tharrats, Ràfols Casamada o Francesc Català-Roca; d’escriptors com Gabriel García Márquez, J.V Foix o Josep Pla o actors com Kirk Douglas, Yul Brynner o Fernando Rey. Ara és el Boia Nit.
Canvi de generació i també canvi d’imatge. En la carta del Boia Nit, s’inclouen els còctels que crea i prepara Manel Vehí. “El mon de la cocteleria sempre m’ha atret molt, ja que sempre m’ha interessat molt la cuina i la sala. Crec que la cocteleria es una fusió entre les dues parts, ja que la majoria de creacions tenen moltes tècniques procedents de la cuina i la posta en escena de la sala, perquè sempre estàs cara al públic i pots interaccionar amb la clientela”, explica.
Format pels millors mestres de l’hostaleria contemporània com Ferran Adrià, Manel Vehí combina les seves estades a Cadaqués amb els seu projectes internacionals. Actualment, assessora la cocteleria de l’hotel Sheraton de San José (Costa Rica) i al març anirà a Colòmbia i a finals d’abril, a Cheliabinsk, Rússia per assessorar un restaurant. “A la carta del Boia Nit hi ha molta varietat i gustos, des de dolços, salats, cítrics, amb espumes calentes i fredes, diferents textures, amb alcohol o sense. Un còctel que ha tingut molt d’èxit aquesta temporada passada es diu Anahí, nom de la meva germana. Porta vodka Belvedere infusionat amb fruits vermells i una escuma de poma verda. Molt visual i fresc, per qualsevol ocasió. Un altre , ‘Pura vida’, creat a Costa Rica, que està fet amb productes locals com el rom Flor de Caña 7 anys, la crema de coco, suc de maduixa, suc de mango i de meló. Combinat dolç ideal per després de sopar”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li