Els cĂ mpings locals, referents sostenibles

0
717

La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador ha estat premiat com a millor càmping sostenible d’Europa


Els càmpings de l’Alt Empordà han refermat, una vegada més, el seu lideratge internacional, després d’haver-se endut prestigiosos reconeixements de la mà d’una de les principals organitzacions del sector a Europa, l’associació alemanya ADAC, que és la que té més socis i sòcies del país germànic, amb més de 20 milions de famílies associades.

En aquest cas, els guardons i les distincions estan estretament vinculades amb la sostenibilitat. Un dels grans premiats de l’acte va ser La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, que va recollir el premi com a Millor Càmping Sostenible i Respectuós amb el Medi Ambient d’Europa. L’equipament alt-empordanès ha introduït allotjaments el cent per cent autosuficients energèticament, interconnectats de manera intel·ligent amb l’objectiu de poder compartir l’energia sobrant d’un allotjament a un altre.
En la mateixa celebració, un altre càmping alt-empordanès, el Salatà de Roses, va quedar finalista en la categoria d’Accessibilitat i Canvi Demogràfic, que premia els establiments que integren i implementen de forma exemplar les conseqüències del canvi climàtic i les exigències d’accessibilitat en els seus allotjaments.

MÉS DISTINCIONS. D’altra banda, els càmpings de la comarca també van mantenir els seus reconeixements internacionals, després de revalidar les respectives distincions TotCamping, concedides per l’ANWB, associació de referència als Països Baixos, i les Superplätz, de l’ADAC. Així, els càmpings alt-empordanesos distingits amb el TotCamping han estat l’Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas i La Ballena Alegre, de Sant Pere, i Laguna, de Castelló, mentre que Las Dunas, La Ballena Alegre, L’Àmfora i Aquarius van rebre el Superplätz.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li