Els ‘Annals’ de l’IEE surten amb un disseny i un format renovats

0
1448

La Cate, de Figueres, acull la presentació del volum 48, amb articles de ciències, història, música i actualitat


 

L’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) va presentar dissabte el volum 48 dels Annals, la seva obra de capçalera, que ha vist renovat el disseny de la portada i el format de presentació del contingut, “per assolir la qualitat de revista científica indexada”. La presentació, a la qual va assistir un públic nombrós, va anar a càrrec del director de la publicació, Pere Gifre; la presidenta de l’entitat, Anna Maria Puig; el responsable de la secció de Publicacions de l’IEE, Marià Baig, i el responsable de la secció de Ciències, Josep Maria Dacosta.

En el darrer número dels Annals de l’IEE es poden trobar articles sobre el Casino Figuerenc, com a espai de sociabilitat a la Figueres del segle XIX; Ferran Cufí, peoner de les excavacions de Roses i represaliat pel franquisme; el procés d’urbanització del front marítim de Castelló d’Empúries; el cas desconegut del músic empordanès Jaume Brunet, o la bretxa econòmica i social de Figueres provocada per la crisi, entre altres. També recull els premis dels treballs de recerca de batxillerat del 2016.

L’IEE es dedica a la recerca i difusió de les investigacions en els camps d’Arqueologia, Història, Geografia, Economia, Ciències Naturals i Socials i Humanitats, en l’àmbit de l’Alt Empordà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li