Els alcaldes es queixen perquè no els han tingut en compte

0
1230

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori admet «petits retrets justificats» però defensa la mesura com a «necessària»


 

Els 22 alcaldes afectats per la moratòria de llicències al litoral de la Costa Brava es van reunir la setmana passada amb els representants d’Urbanisme. Es tractava de conèixer més al detall què significa aquesta suspensió d’un any per aixecar noves construccions a primera línia de mar (500 metres).

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, va admetre després de la reunió que hi havia hagut «petits retrets» però que era «necessari» aprovar la moratòria amb celeritat. Serra va assegurar que tant aquesta moratòria com la segona prevista per al febrer i la redacció del pla director s’ha de fer braç a braç amb el territori. Va avançar, en relació amb això, que s’arribarà fins «al detall» a l’hora de prendre decisions.

Els alcaldes es van queixar perquè en aquesta primera moratòria no es va comptar amb la participació dels ajuntaments. També van criticar que la suspensió de llicències afecti petites parcel·les en zones ja construïdes i demanen analitzar cas per cas per fer excepcions. La primera moratòria afecta 30 sectors a l’Alt Empordà: Sa Guarda (Cadaqués), Grifeu-Cap Ras (Llançà) i la Rovellada (Colera), entre altres.

La segona moratòria que s’aprovarà el mes vinent anirà més enllà dels primers 500 metres del litoral. Abastaria 1.120 hectàrees de la Costa Brava, on s’hi podrien construir milers d’habitatges.

L’objectiu del Departament era evitar que tirin endavant noves urbanitzacions mentre s’elabora el pla director urbanístic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li