Els Aiguamolls de l’Empordà celebren els 25 anys

0
1058

L’acte, presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, també va comptar amb la presència de la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura; del delegat de la conselleria a Girona, Emili Santos; del delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i multitud d’autoritats locals, alcaldes i regidors dels diferents municipis empordanesos.
A primera hora del matí, Francesc Baltasar va fer acte de presència a Castelló d’Empúries per signar el Llibre d’Honor al despatx de l’alcalde del municipi, Salvi Güell, qui va obsequiar al conseller amb un llibre de l’Alt Empordà i un punt de llibre.
Posteriorment, i sota la direcció de l’actual director dels Aiguamolls de l’Empordà, Josep Espigulé, els presents van recórrer l’estany de Vilaüt, adquirit recentment, on van poder constatar la temuda sequera. Dos regants de la zona van voler saludar personalment a Baltasar i lliurar-li un escrit amb idees per solucionar el problema de la intrusió de l’aigua salada existent a l’estany de Vilaüt i del Tec. “El Govern de Catalunya està treballant per resoldre les afectacions que comporta la sequera,i això es basa en quatre eixos: l’estalvi, la reutilització, la captació i ús ben adequat dels aqüífers i les dessalinitzadores”, va afirmar el conseller.
 

(MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ IMPRESA)
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li