Els 4 Refugis, units a ritme de travessa

0
878

Set corredors ressegueixen el recorregut de 122 quilòmetres amb una única jornada, destinant-hi 25 hores i 31 minuts


La ruta dels 4 Refugis de la Tramuntana, ideada pel Centre Excursionista Empordanès (CEE), consta d’un recorregut exigent de 122 quilòmetres i més de 4.500 metres de desnivell positiu (4.506, per ser exactes), una distància significativa que fins fa ben poc resultava impensable de recórrer a ritme de trail. De fet, semblava impensable fins al passat divendres, 11 de setembre, quan set corredors van completar-lo en una única jornada després d’una maratoniana activitat física que va durar 25 hores i 31 minuts.

Els protagonistes –Rubén Cruz, Juan Diego Martín, Simó Colls, Mireia Perpinyà, Marcel Bueno, Miquel Cruz i Pau Rodríguez– van iniciar l’itinerari al refugi de Bassegoda – Can Galan a dos quarts de set de la tarda, i van arribar a Roses el dissabte al vespre, al voltant de les vuit. Al llarg de la travessa, es van habilitar 14 punts d’avituallament, amb membres del CEE i altres persones voluntàries.

Al principi de l’itinerari, els protagonistes es van haver d’esforçar de valent per arribar al sostre de la comarca, el Moixer, de 1.444 metres. A la nit, doncs, tocava el descens cap al segon refugi, el de les Salines. A partir d’aquí, els participants van afrontar una sèrie de puja-i-baixes fins arribar al tercer refugi, el del Forn de Calç, situat a Recasens. Seguidament, i sense dormir en cap moment, els corredors van travessar l’Albera de cap a cap fins arribar al darrer refugi, el de Banyuls. Tot i això, el camí no s’havia acabat, ni de bon tros: calia recuperar forces amb bona alimentació per arribar a Montperdut, l’entrada del Parc Natural del Cap de Creus. Al voltant de les tres de la tarda, i amb uns 100 quilòmetres a les cames, van haver d’afrontar la recta final de la ruta amb una notòria calor d’acompanyant.

El projecte, que comptava amb el suport d’Empordàlia, ja s’havia intentat el 31 de juliol, quan Martín, Coll i Cruz ho van intentar però per diverses circumstàncies van haver de desistir. Aquesta vegada, i amb més companys de viatge, la gesta s’ha aconseguit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li