Ells no ho farien

0
1561

La veritat és que sembla com si no hi hagués més notícies que les relacionades amb el coronavirus. Ara rebatejat com a Covid-19.

Un virus (del llat√≠ virus, ‚Äėtoxina‚Äô o ‚Äėver√≠‚Äô) √©s un agent infecci√≥s submicrosc√≤pic que √©s incapa√ß de cr√©ixer o reproduir-se si no √©s dins una c√®l¬∑lula hoste. Els virus infecten tots els tipus de vida cel¬∑lular. El primer virus conegut, el virus del mosaic del tabac, fou descobert per Martinus Beijerinck el 1899, i actualment se‚Äôn coneixen m√©s de 5.000 tipus diferents […].

¬ęEls virus infecten tots els tipus de vida cel¬∑lular.¬ĽTot veient les reaccions causades per la famosa taula de di√†leg establerta entre la Generalitat i el Govern espanyol, fa pensar que de ¬ęvirus¬Ľ n‚Äôhi ha d‚Äôhaver d‚Äôaltres menes.

S√≥n tan infinitament petits que tal vegada s‚Äôamaguen en llocs insospitats. I el seu efecte conseq√ľent sigui tan lent que resulti dif√≠cilment detectable. S√≥n una mena de virus que semblen afectar els processos mentals i cognitius. De fet, sabem molt m√©s dels virus (o m√©s aviat de la seva pres√®ncia) pels canvis en el comportament i la seva capacitat d‚Äôinfecci√≥ d‚Äôaltres organismes propers.

Aix√≠, per tant, em sembla que cal advertir la comunitat pol√≠tica de la pres√®ncia d‚Äôun o m√©s virus que probablement infecten m√©s tard o mes d‚Äôhora els c√†rrecs electes. √Čs probable que s‚Äôamaguin en la pols dels papers i als despatxos ministerials. Com m√©s llarg √©s el per√≠ode d‚Äôexposici√≥, m√©s aguts s√≥n els seus efectes. A tall de suggeriment, hom el podria anomenar el poder-virus. T√© una virul√®ncia tan forta que sembla capa√ß de canviar radicalment, fins i tot als que podien semblar-ne immunes. Aix√≠, astorat, vaig poder veure com Felipe Gonz√°lez i J. M. Aznar feien manifestacions sospitosament coincidents.

F. González, que sempre s’havia autoproclamat defensor dels més elementals principis democràtics, i J. M. Aznar (que parlava català en la intimitat de l’hotel Majestic amb Jordi Pujol) convenen en el fet que no s’haurien mai assegut a una taula de diàleg!? Volen més proves? Ho dic per responsabilitat. Cal que ràpidament i àdhuc preventivament s’adoptin mesures de contenció d’un virus tan perniciós. No tenim pas encara cap vacuna coneguda. Però tal com es fa amb tots els individus que se sotmeten a un entorn perillós, radiològic, químic o bacteriològic, cal evitar-los el risc de ser contaminats. Impedir períodes d’exposició superior als quatre anys. Exàmens continus dels seus canvis psicològics, socials i econòmics també podria ser una bona estratègia preventiva per evitar-los la contaminació

Si penseu dedicar-vos a la política, aneu amb compte. El poder-virus podria apoderar-se del vostre cervell. I després, entre vosaltres i Aznar no es podria notar cap diferència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li