Ells no ho farien

0
1707

La veritat és que sembla com si no hi hagués més notícies que les relacionades amb el coronavirus. Ara rebatejat com a Covid-19.

Un virus (del llatĂ­ virus, ‘toxina’ o ‘verí’) Ă©s un agent infecciĂłs submicroscĂČpic que Ă©s incapaç de crĂ©ixer o reproduir-se si no Ă©s dins una cĂšl·lula hoste. Els virus infecten tots els tipus de vida cel·lular. El primer virus conegut, el virus del mosaic del tabac, fou descobert per Martinus Beijerinck el 1899, i actualment se’n coneixen mĂ©s de 5.000 tipus diferents […].

«Els virus infecten tots els tipus de vida cel·lular.»Tot veient les reaccions causades per la famosa taula de diĂ leg establerta entre la Generalitat i el Govern espanyol, fa pensar que de «virus» n’hi ha d’haver d’altres menes.

SĂłn tan infinitament petits que tal vegada s’amaguen en llocs insospitats. I el seu efecte conseqĂŒent sigui tan lent que resulti difĂ­cilment detectable. SĂłn una mena de virus que semblen afectar els processos mentals i cognitius. De fet, sabem molt mĂ©s dels virus (o mĂ©s aviat de la seva presĂšncia) pels canvis en el comportament i la seva capacitat d’infecciĂł d’altres organismes propers.

AixĂ­, per tant, em sembla que cal advertir la comunitat polĂ­tica de la presĂšncia d’un o mĂ©s virus que probablement infecten mĂ©s tard o mes d’hora els cĂ rrecs electes. És probable que s’amaguin en la pols dels papers i als despatxos ministerials. Com mĂ©s llarg Ă©s el perĂ­ode d’exposiciĂł, mĂ©s aguts sĂłn els seus efectes. A tall de suggeriment, hom el podria anomenar el poder-virus. TĂ© una virulĂšncia tan forta que sembla capaç de canviar radicalment, fins i tot als que podien semblar-ne immunes. AixĂ­, astorat, vaig poder veure com Felipe GonzĂĄlez i J. M. Aznar feien manifestacions sospitosament coincidents.

F. GonzĂĄlez, que sempre s’havia autoproclamat defensor dels mĂ©s elementals principis democrĂ tics, i J. M. Aznar (que parlava catalĂ  en la intimitat de l’hotel Majestic amb Jordi Pujol) convenen en el fet que no s’haurien mai assegut a una taula de diĂ leg!? Volen mĂ©s proves? Ho dic per responsabilitat. Cal que rĂ pidament i Ă dhuc preventivament s’adoptin mesures de contenciĂł d’un virus tan perniciĂłs. No tenim pas encara cap vacuna coneguda. PerĂČ tal com es fa amb tots els individus que se sotmeten a un entorn perillĂłs, radiolĂČgic, quĂ­mic o bacteriolĂČgic, cal evitar-los el risc de ser contaminats. Impedir perĂ­odes d’exposiciĂł superior als quatre anys. ExĂ mens continus dels seus canvis psicolĂČgics, socials i econĂČmics tambĂ© podria ser una bona estratĂšgia preventiva per evitar-los la contaminaciĂł

Si penseu dedicar-vos a la política, aneu amb compte. El poder-virus podria apoderar-se del vostre cervell. I després, entre vosaltres i Aznar no es podria notar cap diferÚncia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li