El voleibol es manté en ‘stand-by’

0
1262

La Federació Catalana de Voleibol manté com a primera opció acabar la competició a finals del mes de juny


En un context esportiu en el qual la majoria de federacions ja s’ha pronunciat amb relació a la pandèmia de la Covid-19 i la seva afectació en l’àmbit competitiu, la qual cosa ha derivat en la clausura de les lligues i els tornejos d’aquesta temporada, hi ha altres disciplines –poques– que es mantenen a l’expectativa de l’esdevenir dels esdeveniments. Un d’aquests casos és el voleibol, esport que a la comarca alt-empordanesa està representat en la figura de dos clubs: el Club Vòlei Sant Pere Pescador i el Club Vòlei Figueres.

Segons explica en aquest mitjà la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora, durant la primera setmana de maig es va mantenir una reunió amb els clubs i la Secretaria General de l’Esport per parlar de com s’ha de cloure aquesta temporada, tot i que la idea és clara: «De moment, respecte a la competició, seguim amb la voluntat d’acabar les competicions, bé al juny o, fins i tot, en algunes categories, plantejar alguna fase al setembre per decidir els ascensos i els descensos».

Segons detalla Zamora, des de l’ens federatiu estan preparant l’Assemblea General d’aquest 2020, un esdeveniment que es farà segurament a finals de juny –la idea és fer-lo l’últim dissabte del mes–, on es tractarà l’acabament de les competicions en cas que, finalment, al juny no es puguin finalitzar.

ELS CLUBS LOCALS. A tot això, la gran incògnita recau en els clubs: com viuen aquest procés? Des del CV Sant Pere Pescador la secretària de l’entitat, Mireia Pont, assenyala que veu poc probable la intenció inicial de la federació d’acabar les lligues abans de l’estiu. «En cas que no pugui ser així, que crec que és el que passarà perquè entre altres coses encara no podem entrenar, i com a mínim necessitaríem tres setmanes abans de l’inici, cosa que veig impossible; a la reunió també es va parlar d’una segona opció al mes de setembre, que té dues variants: una, traslladar el que es vol fer al juny al setembre en cas que es puguin iniciar els entrenaments, i l’altra, si això no es permet, doncs es donaria la temporada per nul·la», afegeix Pont. En el cas del club groc-i-negre, la principal incertesa és veure com acabarà el sènior masculí, que en aquests moments estava en zona de descens. Pel que fa als sèniors femenins, no haurien de patir, ja que el de Segona Catalana liderava el grup de la permanència i el de Quarta no pot baixar, perquè és l’última categoria, mentre que a la base l’equip cadet, invicte, podria ser proclamat campió –sense ascens, ja que Preferent és lliga única– i l’infantil també ocupava les primeres posicions del grup d’ascens i, en el seu cas, podria pujar a Primera Divisió.

Al CV Figueres, per la seva banda, també esperen la resolució de la federació. En el seu cas, i tenint en compte que la competició escolar ja ha estat clausurada fins a l’any vinent, les incògnites recauen en els equips federats de l’entitat blanc-i-blava (el juvenil i el cadet). Abans que la competició s’aturés a causa del coronavirus, els dos conjunts empordanesos ocupaven la zona noble de les seves respectives lliguetes d’ascens.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li