El veler, a 38 metres de profunditat

0
1577

El submarinista penja les imatges de la troballa a YouTube per ajudar els propietaris, supervivents del naufragi


 

L’últim dia del 2017, el 31 de desembre, el jove llançanenc Marc Serra va sortir a fer submarinisme amb apnea per les aigües del cap de Creus. L’aventura va ser encara més gran quan va localitzar a 38 metres de profunditat una embarcació de petites dimensions. A part de gaudir de les riqueses del mar, la troballa es veia perfectament perquè feia un dia molt clar i l’embarcació estava neta d’algues i residus marítims. Això va fer pensar de seguida que es tractava del veler naufragat l’endemà de Sant Esteve, el 27 de desembre, dia de l’arribada de la tempesta Bruno. Al veler hi anava una parella jove de Montpeller, que va sobreviure al naufragi.

Serra va enregistrar imatges del veler enfonsat, que a banda d’estar a uns 40 metres de profunditat, es trobava a 50 metres de la costa. El lloc concret on descansa l’embarcació és dins el Parc Natural del Cap de Creus, entre el Port de la Selva i Cadaqués, en un punt abans d’arribar a la punta del cap de Creus. A prop hi ha la cala Portaló, que és un lloc arrecerat. Sembla que els nàufrags van tenir molta sort. Podria ser que una onada hagués tombat l’embarcació però ells van poder sortir nedant fins a arribar a unes roques. Després, la parella francesa va caminar més de tres hores fins que va arribar a una masia. Allà el propietari els va deixar trucar per telèfon a uns amics de Llançà perquè els vinguessin a recollir.

Paral·lelament a aquesta història, pràcticament de pel·lícula, Salvament Marítim i la policia van començar a fer gestions per localitzar la parella francesa, que una veïna de Llançà va veure sortir en veler des de la Farella dimecres al matí i que amb la foscor no havia tornat. El cotxe de la parella i el remolc eren a la mateixa zona de la Farella, i això era la mostra que els joves, d’uns 25 anys, havien desaparegut. Ja es pensava el pitjor, que el mar se’ls havia empassat. El dia 28, el remolc continuava a la Farella i la policia ja s’havia posat en contacte amb els seus homòlegs francesos per avisar la família. Mentrestant, la mateixa veïna va veure com algú remenava el remolc i va pensar que podia ser un lladre. En arribar la policia es va descobrir tot. Era el propietari del remolc, que després del naufragi va anar cap a la Farella per recuperar el cotxe. Va ser aleshores quan va explicar els fets i poc es podia pensar la mobilització creada arran del naufragi. Dies després ja s’ha localitzat el petit veler, però seria estrany que els propietaris fessin gestions per recuperar-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li