El turisme gironĂ­, a debat

0
1676

El primer dels debats que organitza la Taula Gironina de Turisme va aplegar la setmana passada a l’Auditori de Girona al voltant de 300 persones


Les jornades «El turisme de les comarques gironines a debat» han arrencat amb força. Si més no, la primera activitat, celebrada el dijous de la setmana passada a l’Auditori de Girona, així ho va acreditar. En total, el primer debat va aplegar al voltant d’unes 300 persones del sector turístic gironí, entre els quals hi havia un centenar d’estudiants universitaris i d’escoles d’hostaleria i turisme de les comarques gironines. Durant l’acte inaugural de les jornades, la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va ressaltar «la voluntat de reunir el màxim consens entre les diferents sensibilitats del sector per fer del turisme un actiu que continuï generant riquesa, i que ho faci d’una manera sostenible i integradora». Chacón, que també va destacar la importància de la col·laboració publicoprivada, va defensar el model turístic pretès, que «apunta a desestacionalitzar i desconcentrar l’oferta turística arreu de Catalunya».

Qui també va parlar, d’altra banda, va ser el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, que va dir que el debat «ha de servir per redefinir el model turístic de casa nostra, entre tots els agents del sector d’acord amb els nous reptes que hem d’afrontar, com són el canvi climàtic, el Brexit, el sorgiment de nous mercats i de nous perfils, o la creació de nous productes turístics». «El sector turístic està més unit que mai per tirar endavant les iniciatives turístiques que entre tots estem projectant», va afegir Noguer.

DE GIRONA A ROSES. La conferència inaugural a l’Auditori de Girona es va centrar en la restauració gironina al màxim nivell de qualitat i va comptar amb un convidat de luxe, el xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca, qui va parlar dels orígens i de l’evolució del cèlebre restaurant que colidera.

Seguidament es van celebrar dues taules rodones, una sobre els recursos i els productes turístics del territori i una altra basada en l’allotjament turístic a les comarques de Girona.

I, de Girona, a Roses, on se celebrarĂ  el 26 de febrer la segona jornada, que tractarĂ  de turisme, medi ambient i paisatge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li