El TSJC considera que és ‘urgent’ crear un nou jutjat mixt a Figueres

0
602

La plantilla actual al partit judicial de Figueres és ‘insuficient’ i la sobrecàrrega crea ‘veritables problemes’


 

Ja fa temps que hi ha l’alerta donada i aquest cop el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estat contundent. La Sala de Govern de l’òrgan judicial es va reunir la setmana passada a Girona i entre els temes tractats es va parlar de les mancances al partiti judicial de Figueres. El TSJC situa com a necessitats urgents per «alleujar» la sobrecàrrega de feina crear un nou jutjat mixt a Figueres i un de primera instància a Girona.

El president del TSJC, Jesús M. Barrientos, va declarar que «el partit judicial de Figueres té veritables problemes per cobrir places, no només de jutges, també de lletrats de l’administració de justícia i funcionaris. És un partit judicial que té una problemàtica molt particular per ser territori de frontera i per tenir una població molt flotant, que en temporada turística es pot multiplicar per dos i per tres, és un partit judicial concret on s’ha demostrat que la plantilla judicial actual és insuficient». De fet, una de les reclamacions principals de la Sala de Govern (basant-se en la memòria de l’Audiència de Girona del 2021) és la creació d’un nou jutjat de primera instància i instrucció a Figueres. Seria el novè.

La memòria recull que aquest nou jutjat permetria dividir jurisdiccions i reduir la sobrecàrrega de feina que hi ha sobretot en l’àmbit civil i exposa que, d’un any per l’altre, els jutjats d’aquest partit judicial han augmentat en més d’un 25% els assumptes civils registrats i més d’un 14% els penals: «En l’àmbit penal sempre estan per sobre de la mitjana catalana i estatal en tots els aspectes». Tots els jutjats estan entre un 21,9% i un 96,9% per sobre del nombre de casos nous adequats fixats per garantir el bon funcionament dels òrgans judicials. Unes xifres que, segons Barrientos, justifiquen perfectament la creació del nou jutjat. El president del TSJC llança la pilota a la teulada del Departament de Justícia perquè doni llum verda a cobrir aquesta «necessitat imperiosa» dotant d’espai i de funcionaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li