El traspàs de l’avinguda Salvador Dalí es podria tancar a finals d’any

0
1743

El PSC ha denunciat que fa 15 mesos que l’Ajuntament de Figueres podria haver recepcionat la gestió de la via


 

L’Ajuntament de Figueres podria assumir la gestió de l’avinguda Salvador Dalí abans de finals d’any. Almenys així ho ha anunciat l’equip de govern, després que el grup municipal del PSC hagi denunciat, aquesta mateixa setmana, 15 mesos d’«inacció» davant d’aquesta reivindicació històrica.

L’equip liderat per Pere Casellas va acusar el govern de renunciar a la titularitat de la via, que d’entrada s’havia de municipalitzar quan la rotonda de la plaça del Sol estigués enllestida. I és que els treballs es van acabar a l’agost del 2017, però de moment no s’ha vist cap moviment en aquest sentit. «A hores d’ara no s’ha fet res i ens consta que simplement s’ha de fer una comunicació a l’Estat per tenir la titularitat d’aquesta via», lamenta Casellas, que afegeix: «Aquesta actitud de manca de diligència i de desgovern perjudica enormement els ciutadans, amb l’agreujant que el govern municipal no fa res per solucionar les contínues infraccions en aquesta via».

Davant d’aquesta denúncia, fonts de l’equip de govern han assegurat a HORA NOVA que els tècnics d’Urbanisme del consistori estan treballant amb els tècnics del Ministeri de Foment per definir exactament quin tram de vial recepciona Figueres, i què comporta exactament el traspàs pel que fa a gestió de serveis, manteniment i responsabilitats. «Per exemple, si recepcionem des del Pont del Príncep fins al Motel, pot incloure tants semàfors, tota la vora, tots els serveis que passen per sota… Tot això és el que s’està pactant, perquè quan passi alguna cosa hem de saber què correspon a qui», explica la portaveu del govern. Admet que «és cert que hem de posar fil a l’agulla», i avança que la idea és poder fixar una data per a la signatura de la cessió abans de finals d’any.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li