El tram de l’AP-7 entre Figueres i Girona, el més segur

0
630

Es destaca aquest fet, tenint en compte l’alt volum de vehicles que hi transiten cada dia, més de 32.000: tot i la intensitat, en el darrer trienni no s’hi ha registrat cap accident greu o mortal


El RACC ha presentat la 20a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza un any més l’accidentalitat a la xarxa viària catalana. El RACC i altres clubs europeus membres de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) avaluen cada any amb aquesta metodologia les xarxes viàries de països d’arreu del món. Doncs bé, segons l’últim informe, el tram de l’autopista AP-7, entre Figueres i Girona, és el que té menys risc d’accidents de tot Catalunya. Es destaca aquest fet, tenint en compte l’alt volum de vehicles que hi transiten cada dia, més de 32.000. Tot i la intensitat, en el darrer trienni no s’hi ha registrat cap accident greu o mortal.

L’altra cara de la moneda és fora de les comarques gironines: la carretera de l’Arrabassada (BP-1417), entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, que torna a situar-se amb més risc d’accident de Catalunya, amb 13 accidents greus en els darrers 3 anys. Tot i això, la mitjana anual d’accidents amb morts i ferits greus disminueix lleugerament respecte al trienni anterior (de 4,7 a 4,3). En el 100% dels accidents amb morts i ferits greus hi ha involucrada com a mínim una motocicleta.

L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 km de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li