El Teatre Museu Dalí reobrirà de nou entre l’11 de juliol i el 13 de setembre

0
1150

L’aixecada de persiana es fa gràcies a l’ajuda rebuda de les institucions públiques i es calcula que costarà 500.000 euros


 

Gairebé quatre mesos després d’haver tancat, els Museus Dalí tornaran a obrir portes el dia 11 de juliol. En principi només romandran oberts fins al 13 de setembre, i això tindrà un cost de «mig milió d’euros», segons les estimacions anunciades en videoconferència pel president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Jordi Mercader. Aquesta xifra s’explica pel previsible descens del nombre habitual dels visitants estrangers a causa de la Covid-19, la reducció de la capacitat de l’aforament a un terç (fins a un màxim de 1.176 visitants diaris) i la no obertura de les botigues. Aquesta reobertura es podrà produir gràcies a la col·laboració de les institucions públiques.

ELS COMPTES. L’estimació de pèrdues econòmiques pel 2020 puja als 4,5 MEUR, segons el president de la Fundació; unes xifres que contrasten amb els 4,2 MEUR de benefici net de l’any anterior. El romanent de tresoreria i l’ERTO aplicat a tota la plantilla permetran a la institució adaptar-se a una situació que «serà profunda i duradora», afirma Mercader.

‘DALÍ: EL SURREALISME SOC JO’. Aquest és el nom de l’exposició que es podrà veure al Teatre-Museu Dalí de Figueres a partir de la reobertura. La mostra està formada per un conjunt de dotze obres que normalment es troben en diferents espais.

TANCAMENT AL SETEMBRE? L’endemà de la compareixença de Mercader, una Junta de Portaveus extraordinària, dels grups municipals de l’Ajuntament de Figueres, va expressar mitjançant un comunicat unànime la necessitat de fer un «front comú amb totes les institucions (Ajuntament, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura, Diputació de Girona i Consell Comarcal) i món empresarial (Comerç Figueres, Hotels de Figueres i Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà, entre altres) i amb la Fundació Gala-Salvador Dalí perquè el Museu pugui obrir les portes durant tot l’any com ha fet sempre en els seus 46 anys d’història.» 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li