El ‘surfski’ es fa un lloc al litoral

0
1612

Aquest caiac d’origen australià va agafant protagonisme a la costa de la mà de SK Kayak i el seu projecte a Portbou


 

El surfski ha arribat a la Costa Brava. Ho ha fet de la mà de SK Kayak, que va iniciar l’activitat d’aquesta modalitat el 2019 i, des de llavors, ha anat consolidant un projecte que cada cop compta amb més adeptes i que d’aquí a un mes, entre els dies 16 i 18 de setembre, viurà un apogeu particular amb la celebració del Costa Brava Surfski Festival a Portbou, esdeveniment que confirma la progressió d’aquesta pràctica al territori.

«El surfski és un tipus de caiac d’origen australià obert i llarg que porta el timó a la popa, un caiac que està pensat per ser ràpid a l’hora de surfejar les ones i recórrer llargues distàncies», detalla el gerent de SK Kayak, Pau Calero, que també puntualitza que «s’utilitza en alguns països com a embarcació de salvament, i a casa nostra el fem servir per poder jugar i divertir-nos amb les ones i el mar en dies de tramuntana o garbí fent downwinds, és a dir, empopades navegant a favor de vent i ones». «Quan no hi ha vent, són caiacs ideals per fer fitness, o sigui, per fer esport de cardio al mar», afegeix.

L’aposta de SK Kayak en aquesta línia és ferma. De fet, el projecte de crear un camp fix d’entrenament de surfski a Portbou –que va guanyar el Premi Emprenedors de l’Empordà d’enguany a la categoria d’Innovació Turística– està recollint els seus fruits: «Estem contents, a la nova base de Portbou oferim un servei d’autoguiatges amb aplicatiu mòbil, anomenat Playvisit, que funciona molt bé, mentre que a la base de Sant Pere Pescador, amb la visita pel riu Fluvià, s’ha doblat el número d’usuaris. A Llançà, d’altra banda, el número d’excursions a la Cova es manté estable», diu Calero.

APTE PER A TOTHOM. Existeixen surfskis molt estables, i això fa que sigui una activitat apta per a tothom: cadascú pot escollir la intensitat de vent i mar amb la qual vol navegar. En aquest sentit, SK Kayak, des del Club Nàutic Portbou, realitza iniciacions diverses, fins i tot per a joves a partir dels deu anys. «Per practicar surfski és molt recomanable fer un curs, el que nosaltres anomenem SurfSki Experience, per tal d’aprendre bona tècnica de paleig i saber reembarcar si es bolca», explica el responsable de SK Kayak.

ACTIVITAT FUTURA. Amb relació al Costa Brava Surfski Festival de Portbou, contindrà cursos d’iniciació i perfeccionament amb referents d’aquesta pràctica. A més, i en el marc d’aquest esdeveniment, SK Kayak organitzarà una de les proves de la Copa Catalana de caiac de mar, activitat puntuable de la Federació Catalana de Piragüisme que constarà d’un recorregut de 13 quilòmetres, de Portbou al Port de la Selva. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li