El suquet de peix torna a Roses

0
1485

Un total de 16 restaurants participen a la campanya de promociĂł de la cuina local i de posicionament del plat tĂ­pic del municipi


 

Suquet de rogers de Roses i gambes; suquet de clavellada a l’estil tradicional; suquet de rap amb patates, gambes i cloĂŻsses; suquet de Roses amb lluç i gambes… SĂłn algunes de les varietats de suquet de peix que es podran degustar, fins al proper diumenge 29 d’octubre, en algun dels 16 restaurants participants a la campanya de promociĂł d’aquest plat tĂ­pic de la cuina de Roses, que es va presentar dimecres passat a la Ciutadella. La campanya, promoguda per l’Àrea de Turisme de Roses, aposta per valorar la gastronomia local i promocionar, un any mĂ©s, el tradicional Suquet de Peix, amb un doble objectiu: reconèixer la qualitat gastronòmica dels establiments de restauraciĂł local de la poblaciĂł i, alhora, posicionar el plat tĂ­pic, per excel·lència, del municipi, donant a conèixer les seves diferents varietats i innovacions, fruit de l’experiència i de la creativitat dels cuiners i restauradors.

En la campanya, els 16 restaurants participants, que són Ca la Valèria, Casa Paco, Pika Pika Beach, El Racó de la Llebre, Roc-Fort, Salmarina, Falconera, Cal Negre, Bitàkora, El Mirador de l’Almadrava, La Cuina d’en Norat, Mas Bech, Rom, L’Estrop, Santa Llúcia i Bistró de Mar, ofereixen 16 menús, confeccionats especialment per a l’ocasió, amb el suquet com a plat protagonista. Aquests menús, amb uns preus que oscil·len dels 20 als 60 euros, reflecteixen la versatilitat d’una recepta d’arrel tradicional que deixa molt espai a la creativitat de cada cuiner.

Els restaurants participants a la campanya gastronòmica reuneixen uns requisits determinats, com ara oferir el suquet de peix de forma habitual a la seva carta i cuinar-lo amb peix fresc de Roses, tenir a disposició dels clients vins de la DO Empordà i mantenir l’establiment obert durant un mínim de cinc mesos l’any.

Tota la informació detallada dels menús de la campanya, amb les dades de contacte dels restaurants participants, es troba al portal web de Turisme de Roses, www.visitroses.cat, al web municipal www.roses.cat i als tríptics editats per l’Ajuntament per donar a conèixer les accions promocionals, que es distribueixen a l’Oficina de Turisme del municipi i als diversos establiments participants.

Una altra acció impulsada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament per difondre les qualitats del Suquet de Peix de Roses ha estat l’enregistrament d’una vídeo-recepta que es pot visionar des de la web www.visitroses.cat i de les xarxes socials municipals, en què es mostren els diversos passos a seguir per poder elaborar un suquet de peix de primera des de casa.

LA RECEPTA. El suquet de peix és un plat que els pescadors de la vila cuinaven a les cales on feien parada o a les mateixes barques de pesca. Segons el gastrònom Jaume Fàbrega, es tracta d’un plat únic, ràpid de fer (vint minuts), senzill i saciant, ja que inclou patates i una morterada d’allioli, que vol peix fresquíssim i un foc rabiós. Se solia fer sense sofregit, amb tots els ingredients en cru, amb una sola mena de peix o de peix barrejat, que gairebé sempre inclou patates, ja que es tracta d’un plat de resistència, únic, que originàriament es menjava amb grosses llesques de pa de pagès (que, fins i tot, servien de plat). I gairebé sempre se sol lligar amb un allioli negat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li