El sector turístic espera que el conflicte d’Àfrica augmenti l’ocupació a la comarca

0
642

La indústria turística altempordanesa espera beneficiar-se del conflicte bèl·lic que les darreres setmanes ha sacsejat diversos països africans. I és que les previsions indiquen que els indrets de vacances emergents d’aquella zona perdran afluència aquesta temporada i que els visitants podrien escollir la Costa Brava com a destí alternatiu. De fet, alguns sectors ja han començat a notar un augment de les demandes. És el cas, per exemple, de les empreses que es dediquen al submarinisme.
Des del Centre d’Immersió de Roses, David Falcó confirma que de moment ja han incrementat les reserves en un 20% respecte del 2010. I la propietària de SUB L’Escala, Bernadette Grassi, explica que “ara mateix no tenim moltes reserves perquè som una empresa petita”, però corrobora que “estem segurs que la crisi d’Egipte ens beneficiarà, perquè ja estem veient molt moviment de lloguers d’apartaments i habitatges a l’Escala per fer submarinisme”.
Per la seva banda, el president de l’Estació Nàutica de Roses i empresari hoteler, Miquel Gotanegra, diu que és cert que amb la “desgràcia dels altres hi ha un cert moviment d’altres destins cap a nosaltres, però actualment se’ns fa difícil quantificar el nombre de reserves de més que tindrem”. “Això sí, esperem una repuntada”, admet. Segons Gotanegra, cal valorar les dues cares de la moneda. D’una banda, explica, hi haurà “un efecte positiu, que és la situació al nord d’Àfrica, a Egipte, Tunísia i Líbia”; però d’altra banda també hi haurà un efecte negatiu, “que és el tema de Ryanair”. Tot i així, vaticina que aquest problema es pot mig cobrir amb la posada en marxa del tren d’alta velocitat. Sigui com sigui, considera que “ara, amb el possible repunt, hem de saber fidelitzar els clients, sobretot aquells que, com els alemanys, volen preus econòmics i tranquil·litat”. Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Lluís Fernández, confirma que “sí que poden haver augmentat les reserves en les activitats marítimes subaquàtiques”, perquè “és històric que quan hi ha inestabilitat en aquests països nosaltres en sortim beneficiats”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li