El sector serveis lidera una remuntada de les afiliacions a la Seguretat Social

0
821

 L’Alt Empordà és la segona comarca amb més empreses de la demarcació, només per darrere del Gironès. A 31 de desembre de 2014, en tenia 5.283, un 0,6% més que l’any anterior. Aquestes empreses van donar feina a 40.319 persones, de manera que el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va pujar per primer cop des que va començar la crisi (l’any passat n’hi va haver un 2,5% més que el 2013). I també va augmentar el nombre d’afiliats amb residència a l’Alt Empordà, que es va enfilar fins a les 49.716 persones (un 2,1% més que el 2013). Tot i així, els creixements són lleument inferiors a les mitjanes gironina i catalana.
Aquestes són algunes de les dades que publica la 50a Memòria Econòmica de Catalunya, un estudi anual sobre el creixement i els canvis estructurals que experimenta l’economia catalana. Editada pel Consell de Cambres de Catalunya, amb el patrocini de Banco Santander, l’objectiu de la publicació és donar a conèixer les principals dades de Catalunya. I enguany, com a novetat, també inclou una anàlisi territorial per províncies i comarques.
En el cas de l’Alt Empordà, destaca que el sector serveis ha estat el motor d’aquesta recuperació de les afiliacions a la Seguretat Social, mentre que els altres sectors hi tenen menys pes que a la resta de comarques gironines. I és que el 75,4% dels treballadors altempordanesos estan empleats al sector serveis (que només té més importància al Gironès i a la Cerdanya). L’11,9% estan afiliats a la indústria, el 10,1% a la construcció i el 2,6% restants a l’agricultura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li