El sector de l’hostaleria a Catalunya diu prou

0
674

Sota el títol «El sector diu prou» signen el text la Federació d’Hostaleria de Lleida; la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona; la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT)


 

Comunicat conjunt del sector hostaler sobre la gestió que el govern català està fent de la pandèmia. Sota el títol «El sector diu prou» signen el text la Federació d’Hostaleria de Lleida; la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona; la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT).

El sector considera que l’administració actua de manera erràtica, sense cap estratègia, deixant de banda els interessos econòmics de Catalunya, «posant en una greu situació econòmica als hostalers i hostaleres d’aquest país, que a poc a poc, van veient com les seves empreses s’enfonsen».

Les quatre entitats exigeixen cribratges massius i seguiment de les proves, paral·lelament a la vacunació massiva. També es demana a la Generalitat una acció perquè les administracions locals condonin, bonifiquin o exemptin els impostos municipals al sector. D’altra banda, es critica que es vulgui actuar com els països europeus veïns «sense haver pagat els ajuts que es deuen i sense donar-ne més per la no activitat». Per això s’insta a la Generalitat a deixar obrir el sector com ho fan a d’altres zones de l’Estat amb dades epidemiològiques semblants a les de Catalunya. El sector també demana un calendari i una estratègia d’obertura perquè l’hostaleria es pugui preparar. Finalment, els empresaris es queixen que l’obertura i el tancament continu els obliga a mantenir els ERTOs, amb les conseqüències que això suposa per a molts treballadors i les seves famílies.

Per tot això, el sector reclama un Govern sòlid que pensi amb els interessos dels ciutadans.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li