El salt dels Gripaus, cap al planter

0
1972

El Rugby Navata Matcarrelage, que va debutar diumenge amb derrota, compta amb uns cinquanta jugadors


 

El Rugby Navata Matcarrelage, batejat des d’aquest curs com els Gripaus, afronten la nova temporada amb un objectiu molt clar: potenciar el planter. Així ho assenyala el president i jugador Jordi Cabañó, que assegura que en aquests moments el club compta amb dos grups, un compost amb nens i nenes d’entre 6 a 12 anys i un altre amb joves de 12 a 17, tot i que és possible que sorgeixi un altre bloc que englobi joves jugadors d’entre uns 10 i 14 anys. “Hem potenciat la base per d’aquí uns anys tenir el primer equip assegurat, hem fet un pas endavant en aquest sentit”, detalla Cabañó.

En aquests moments, l’entitat navatenca té entre 40 i 50 jugadors de totes les edats que defensen el nou escut del club, elaborat recentment i amb un gripau –un galaput, com ells diuen– com a element distintiu. La xifra és optimista, tot i que també poc proporcional: si en el cas del planter s’ha fet un pas endavant, el nombre de jugadors de l’equip sènior ha disminuït i deixa el conjunt molt just d’efectius, una situació que ja va ser complicada de gestionar el curs passat. “En aquest cas hem fet un pas enrere, però la il·lusió i les ganes de seguir treballant ningú ens les treurà. Sabem que seran uns anys complicats fins a assolir una base sòlida que pugui nodrir al sènior, però no defallirem”, diu el president.

La situació del sènior és complexa al camp, però no així a la pissarra. En aquest sentit, l’equip comptarà en aquest quart curs amb un cos tècnic que s’anirà repartint les tasques: Michel Muñoz, Jordi Subirós, Lorien Hernández, Gumar Shakirov, Lluís Losantos, David Medina, Josep Maria Compte i Matías Steinhardt. “Potenciar el cos tècnic era un objectiu pendent, l’any passat va ser una mancança per a nosalters”, explica Cabañó.

NOVES INSTAL·LACIONS. Els Gripaus, que enguany s’han federat com a club propi –abans competien aixoplugats pel CF Navata–, han estrenat també un nou camp de rugbi, un fet que segons Cabañó ajuda a fer “un pas endavant” a l’hora de divulgar aquest esport a la comarca. En aquest terreny de joc és possible que s’hi deixin veure jugadors dels Senglars de Torroella de Montgrí, amb qui els alt-empordanesos tenen una col·laboració que permetrà la cessió de jugadors si així és necessari.

En matèria esportiva, els Gripaus van debutar diumenge amb una derrota contra el RC Badalona (105-21), mentre que el primer partit al nou feu navatenc tindrà lloc aquest diumenge davant del Ripollès RC.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li