El Riuet i els Emperadors, urbanitzacions prioritàries

0
1251

Per fer el treball s’han analitzat els 131 quilòmetres de carrers que té el municipi al detall per detectar totes les mancances


 

L’Escala ja té el Pla director d’urbanitzacions que estableix i analitza els dèficits d’urbanització de tot el terme municipal. El document divideix l’Escala en 70 sectors i marca un ordre de prioritat a l’hora de fer les inversions necessàries, basant-se en criteris tècnics i objectius. Segons aquest estudi encarregat a l’empresa Serpa, les actuacions més urgents serien a la zona del Riuet (sector 1) i als Emperadors (sector 4). La primera, ja té un projecte d’urbanització redactat i preveu una inversió d’1,5 milions d’euros. En el cas dels Emperadors, a més del projecte aprovat, ja hi ha una previsió en el pressupost d’aquest any per començar les obres, amb una consignació de 2,5 milions d’euros.

L’ordre de prioritats continua pel sector 9, 15 i 3. Tot i això, es pot consultar el document amb la llista de prioritats i el mapa identificatiu del total de sectors. L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, assegura que el document dona «una foto clara» de quina és la situació de totes les urbanitzacions. A partir d’aquí Puga diu que l’ordre de prioritats permetrà fixar un calendari de les actuacions i «anar desenvolupant projectes d’urbanització que caldrà anar redactant».

Per fer el treball s’han analitzat els 131 quilòmetres de carrers que té el municipi al detall per detectar totes les mancances. Entre altres aspectes, es té en compte la manca d’enllumenat, clavegueram, pavimentació de carrers, problemes d’evacuació d’aigua, població beneficiada, coherència amb la planificació urbanística i la possibilitat d’atorgament de llicències.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li