El reinici de Primera Catalana es manté tot i la negativa dels clubs

0
673

Malgrat que des de la Federació s’aposta pel retorn competitiu, 32 dels 40 clubs de la categoria van votar-hi en contra, entre els quals hi ha l’Escala i la Jonquera


El retorn de la Primera Catalana està generant una gran controvèrsia. La reunió que la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol (FCF) va celebrar dijous, 11 de febrer, va servir entre altres coses per ratificar la data del reinici competitiu de la categoria, el cap de setmana del 27 i 28 de febrer. Una decisió que topa de ple amb els interessos de la majoria dels equips: dels 40 clubs de Primera, 32 van votar dimecres passat en contra de la represa lliguera, al considerar que el retorn és inviable per motius de salut, esportius i econòmics. Entre els equips que han mostrat la seva negativa hi ha els dos representants alt-empordanesos: l’Escala i la Jonquera. Entre altres coses, els clubs demanaven que l’ens federatiu es fes càrrec del cost dels tests PCR per jugar i l’assistència de públic als partits.

Tot i l’ampli posicionament de les entitats esportives, però, la decisió és ferma i arrencarà amb els equips que en vulguin formar part. Des de la FCF assenyalen, no obstant això, que durant els dies previs al retorn de la competició es buscaran acords amb tots els clubs per intentar assegurar el major nombre de conjunts participants.

RETORNS A L’ESCALA. El reinici ha estat enfocat de diverses maneres a casa nostra. D’una banda trobem l’Escala, que continua entrenant i que ha reforçat la seva plantilla amb dues incorporacions de luxe, les de Jam Baldeh i Marçal Sáenz, que tornen al club. D’altra banda, la Jonquera va decidir la setmana passada suspendre els entrenaments: «L’acceptació, per part de la FCF, de la posició expressada per la majoria de clubs marcarà el futur dels entrenaments i la competició».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li