El reflotat cinema Las Vegas col·laborarà amb les escoles d’idiomes de la ciutat

0
2006

L’alcaldessa, Agnès Lladó, destaca que la represa de l’activitat és «a cost zero» per l’Ajuntament


 

Després d’incertesa i de tot el novembre sense activitat, el cinema Las Vegas va reprendre les projeccions dimecres passat. Ho va fer amb l’estrena de la darrera entrega de Star Wars: L’ascens de Skywalker. Hores abans, l’alcaldessa, Agnès Lladó, i el representant de la nova gestió, Víctor Lafuente, van donar alguns detalls de la nova etapa. L’empresa que agafa el relleu a Ventura Pons es va comprometre a col·laborar amb les escoles d’idiomes de la ciutat, com ara l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i altres centres educatius.

Tot i la novetat, sí que és cert que l’acord entre l’Ajuntament de Figueres, l’anterior llogater (Ventura Pons) i els gestors de Picking Spi és molt recent i falten aspectes per concretar. Agnès Lladó va parlar del conveni d’usos de l’equipament però, segons ella mateixa, encara «s’hi ha de treballar més». De fet, aquest document s’esperava ja de l’etapa anterior així com un pla de mobilitat per a la zona, que hauria d’afavorir l’afluència al cinema i al seu entorn. En definitiva, hauria d’ajudar a la dinamització del carrer Sant Pau i a oferir alternatives per a les diferents modalitats de desplaçament.

Agnès Lladó no podia amagar la setmana passada la seva satisfacció per haver aconseguit el reflotament del cinema després d’una inauguració l’any 2018 amb algun punt polèmic. Entre aquests, els 350.000 euros invertits per l’Ajuntament en el projecte de Ventura Pons, que en el seu moment va quedar enlluernat per la sala i per la idea de recuperar l’antic cinema. Lladó va destacar que amb el nou acord i amb la nova gestió la reobertura de Las Vegas és «a cost zero» per l’Ajuntament.

IMPREVIST. L’empresa Picking Spi -també gestora de cinemes a Palamós, Sant Cugat del Vallès i Marbella- s’ha trobat amb una situació no prevista a Figueres. A la sala gran hi ha una paret pendent d’insonoritzar i per això se suprimirà la darrera sessió, per no molestar els veïns fins que no es faci l’actuació pertinent.

El contracte entre Picking Spi i el propietari del cinema té una durada de 10 anys. D’altra banda, s’han pogut readmetre els quatre treballadors que s’havien quedat sense feina després de l’anterior etapa i hi ha plans per fer més contractacions. Pel que fa al funcionament, les sales tindran activitat cada dia de la setmana, en principi. Els dies festius d’aquest Nadal el cinema també farà projeccions però se suprimirà algun passi.

Sobre els continguts, els gestors ja han deixat clar que programaran el que «la gent demani». Això vol dir bàsicament cinema comercial, tot i que no es descarten altres propostes. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li