El recurs d’apel·lació que va presentar Pilar Abel, admès

0
1168

Ara les parts personades en el procés tenen deu dies per presentar un escrit d’oposició al recurs o d’impugnació de la resolució apel·lada en el que els resulti desfavorable


 

El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha admès a tràmit el recurs d’apel·lació que Pilar Abel va presentar contra la sentència del cas en què s’ha vist immersa. Una sentència que desestimava la demanda de paternitat que havia interposat assegurant ser filla de Dalí i la condemnava a pagar les costes del procés.

L’escrit presentat per l’advocat d’Abel demana la nul·litat de la interlocutòria argumentant que no es va acreditar la cadena de custòdia de les proves d’ADN que es van practicar al pintor. Més concretament, la defensa assegura que no s’ha aportat cap prova documental que detalli com es van custodiar les restes del geni (un fet que ja van denunciar abans de la vista), i que durant el judici tampoc no van comparèixer tres dels quatre testimonis citats. Uns testimonis que l’advocat d’Abel considera indispensables per «donar fe» de la relació entre Salvador Dalí i la mare de la demandant.

A l’escrit del recurs, remarca que no dubten del «bon fer» de l’Institut de Toxicologia ni dels instituts de medicina legal de Figueres i Girona, però assegura que les mostres del geni van passar per «multitud de mans», entre les quals hi hauria les de «l’Administració General de l’Estat» i «el Ministeri d’Hisenda», que «són la part demandada». Abel considera que tot plegat sembra «nous dubtes» sobre les mostres que van arribar a l’Institut Toxicològic de Madrid i de Barcelona. Per tot això, el lletrat reclama la nul·litat de la sentència i demana que, en cas que no prosperi el recurs, no se la condemni a pagar les costes del procés i que, en cap cas, es faci amb «expressa declaració de temeritat». I és que a la sentència, el jutge considera que la demandant va actuar amb «temeritat» anant a judici tot i saber que les proves d’ADN havien conclòs que no era filla de Dalí.

Ara les parts personades en el procés tenen deu dies per presentar un escrit d’oposició al recurs o d’impugnació de la resolució apel·lada en el que els resulti desfavorable.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li