El rebrot arriba a l’Alt Empordà, que ja registra 47 casos i 7 hospitalitzacions més

0
58322

A partir de dimecres l’hospital de Figueres tornarà a restringir les visites a tots els pacients a dues franges horàries


Després de gairebé tres setmanes consecutives sense cap infecció a l’Alt Empordà, finalment la comarca també ha sucumbit a l’onada de rebrots de Covid-19 que ha afectat pràcticament tot el territori, i en els darrers 10 dies ha registrat 47 positius nous (quatre dels quals són sanitaris). A l’hora de tancar aquesta edició, el còmput total d’alt-empordanesos afectats s’enfilava fins als 739. I d’aquests, cinc estaven ingressats a l’hospital de Figueres (que des de l’1 de juliol ja ha donat dues altes). A més, nombre de sospitosos a la comarca ha ascendit fins als 6.666.

Davant d’aquesta situació, la Fundació Salut Empordà –que des de principis de mes ha tractat 23 casos als seus centres– tornarà a restringir les visites a tots els pacients ingressats (quedant entès que els de coronavirus no es podran visitar sota cap concepte). A partir de dimecres (15 de juliol), es recuperaran les franges de dues hores al matí (de 13 a 15 h) i dues al vespre (de 18 a 20 h). A Urgències també s’hi limitaran els acompanyaments, i a Consultes Externes de moment seguirà tot igual.

Analitzant les dades per municipis, són de destacar els augments que han experimentat Figueres i Palau-saverdera, però sobretot els repunts als municipis costaners més grans, com ara Roses, Castelló d’Empúries, Cadaqués i l’Escala. Per contra, encara hi ha vuit pobles que mantenen el marcador a zero [vegeu-los tots al mapa].

  • Pots consultar el mapa i les dades, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li