El Quartet Casals presenta en primícia els quartets de corda de Beethoven

0
1523

La formació celebra els 20 anys de la seva fundació amb la interpretació d’aquest “Everest” musical


 

El cicle complet dels quartets per a corda de Beethoven és sens dubte un dels cims de la història de la música. Mostra la transició del classicisme al Romanticisme per acabar creant, fent una volta de rosca més, un univers musical d’una audàcia i unes dimensions visionàries que va obrir de bat a bat les portes de la modernitat. Aquest viatge musical fascinant és el que va iniciar divendres passat i va continuar dissabte i diumenge, i els propers 25 i 26 d’agost, en cinc concerts, el Quartet Casals, una de les formacions de cambra més internacional de la música catalana, en la 25a edició de la Shubertíada de Vilabertran.

El Quartet Casals considera l’ocasió una “oportunitat històrica” i un “gran repte” que li serveix, també, per celebrar els 20 anys de la seva formació. Després d’estrenar-se a la Schubertíada, el projecte de la integral continuarà durant un any a l’Auditori de Barcelona (a partir del 3 d’octubre), Madrid, Londres, Viena, Amsterdam i Torí. La història d’amor de la formació amb Beethoven s’allargarà fins al 2020, en què se celebrarà el 250 aniversari del naixement del compositor, i es grabaran els concerts.

PROPERS CONCERTS. El programa de la 25a edició de la Schubertíada continua avui, dimarts, amb el concert del jove pianista espanyol Mario Mora, que interpretarà, a les sis de la tarda, a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, la Wanderer-Fantasie en do major, D. 760, de Franz Schubert, i la Sonata en si menor, S. 178, de Franz Liszt. Aquesta darrera és, segurament, una de les obres més originals del Romanticisme. El mateix dia, però a 2/4 de 10 de la nit, el baríton Matthias Goerne, acompanyat al piano per Alexander Schmalcz, interpretarà obres de Robert Schumannm, Hanns Eisler i Hugo Wolf. I el dijous i divendres serà el torn, respectivament, de la mezzosoprano Sarah Connolly, i la sorpano Kate Royal, acompanyades pel pianista Malcolm Martineau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li