El quadripartit de les contradiccions

0
1672

Aviat farà 100 dies que tenim un nou govern a l’Ajuntament de Figueres i voldria fer una petita pinzellada del que ha anat succeint durant aquest temps des que es va formar aquest quadripartit d’esquerres.

El primer que més crida l’atenció és que tots (vull fer molt incís en tots) han fet el contrari del que durant anys defensaven i/o que en les seves precampanyes i campanyes electorals prometien i predicaven als quatre vents.

D’una banda, el primer que van fer l’alcaldessa i els seus socis (a banda de posar la pancarta independentista al balcó de l’Ajuntament, la qual no representa tots els figuerencs), va ser apujar els sous i augmentar els càrrecs de confiança. S’ha de tenir en compte, molt habitual a les esquerres, que el 2015 deien tot el contrari, ja que ho van rebutjar de ple.

D’altra banda, el que també crida molt l’atenció és el partit del Sr. Xavier Amiel de Canviem Figueres: eren ells els grans salvadors de la ciutat que venien a regenerar la política figuerenca. Van prometre, entre moltes altres coses, una baixada de salaris dels regidors i cap càrrec de confiança. Sorprenentment, el Sr. Amiel, que portarà l’àrea d’Urbanisme, necessita un director d’urbanisme i probablement també un assessor.

Per seguir arrodonint l’embolic que ens ve a sobre, després d’un «procés de selecció» fictici, el Sr. Joselin, també tindrà un assessor, del qual fa molt temps se’n sabia el nom.

Els que tampoc se’n salven són el PSC i el seu portaveu Pere Caselles, que no es va cansar de dir que el primer que faria és treure la tarifa de la zona verda. El que cal fer és modificar l’horari i preu, i que siguin els mateixos que la zona blava. Les promeses s’han de complir, per tant han d’aplicar la rebaixa del 40% i fer una revisió d’alguns carrers que tenen zona verda, que són del tot innecessàries perquè sempre estan buides.

El que no té cap sentit és la modificació de càrrega i descàrrega que es vol fer de 9 a 19 h a tot Figueres. Des del Partit Popular havíem fet la modificació consensuada amb la Guàrdia Urbana: al centre històric de 8 a 18 h (dissabte inclòs) i la resta, de 8 a 13 h i de 16 a 18 h (de dilluns a divendres). Amb aquesta solució, recuperàvem moltes places d’aparcament.

Tornant al PSC, concretament a l’àrea d’Esports, quan diuen que a l’Estadi Albert Gurt no es farà res fins que no estigui acabada la tanca perimetral, cal recordar-los que ningú ha fet tant per l’estadi com ho ha fet el Partit Popular, que va ser el que va lluitar amb les seves aportacions durant anys, aconseguint l’adequació dels accessos de pujada i baixada, les torres de llum i concretament, en el pressupost del 2019, hi ha una partida prevista de 125.000 € per la tanca esmentada, per tant, es pot tirar endavant immediatament. El PSC, a l’anterior mandat tenia l’àrea d’Esports i no va fer absolutament res. Ara sembla que el nou pavelló es tirarà endavant amb el pressupost que també ja s’havia aprovat i que els socialistes sempre van posar tants impediments. Nosaltres sempre vam apostar pel pavelló, ja que és del tot necessari.

El que resulta impossible de qualificar és la renúncia del regidor de Cs, no pel fet en si, sinó per les seves declaracions, on diu que «només veu sentit a quedar-se si pogués treballar en benefici de la ciutat. Que per estar a l’oposició escalfant cadira, no val la pena». Considero que és un insult a tots els regidors que estan a l’oposició. Molts d’aquests càrrecs han guanyat les eleccions però no han pogut governar a causa dels pactes. Per tant, tenint en compte les seves declaracions, hauria de dir-li al Sr. Amello que deixi també d’escalfar la cadira, que treballi o marxi.

Durant els dos darrers mandats i des de l’oposició, el Partit Popular vam fer molta feina. Amb dotze regidors al primer mandat, no ens vam dedicar precisament a escalfar cadires. Tenim grans exemples de la feina ben feta com ho són Fisersa, l’hospital i l’Escola d’Hostaleria, entre molts altres. Per tant, considerem que des de l’oposició, amb ganes de treballar per a la ciutat i els figuerencs, es pot fer molta feina. Ara cal que l’actual oposició faci el mateix. I els que no es vegin capaços, que no menyspreïn la resta o pleguin.

I per acabar, en relació amb l’escola Carme Guash, només vull dir que ha estat una altra de les moltes contradiccions de l’actual govern. El que cal és que la Generalitat es posi a treballar d’una vegada per a tots els catalans i suprimeixi els més de mil barracons que tenim actualment a Catalunya en 422 escoles. I el govern de Figueres, que treballi perquè a l’antiga presó deixin fer l’aparcament i obrir els jardins perquè en gaudeixin tots els veïns de la zona.

S’ha de deixar un marge per veure l’evolució d’aquest govern, tot esperant que la ciutat tingui el que es mereix, és a dir, una ciutat neta, segura, amb un POUM nou, ajudes fiscals a les empreses i autònoms i que els joves no continuïn marxant. En definitiva, una ciutat millor que dia a dia construeixi el seu futur amb pas ferm.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li