El ‘pump track’ de referència, a l’Escala

0
3898

El circuit, el més gran de les comarques gironines, serà la seu esportiva del club Esquenapelats de l’Escala


 

L’Escala ultimarà la setmana vinent la construcció d’una pista de pump track al camp dels Pilans, una instal·lació pressupostada en 50.000 euros que esdevindrà una autèntica referència a la província: serà la pista d’aquestes característiques més grans de les comarques gironines.

Els treballs, realitzats a la zona sud de la zona d’esbarjo dels Pilans i iniciats dilluns passat, dia 28 de gener, només necessitaran 15 dies d’execució per veure la llum. Durant la primera setmana d’obres, la tasca va consistir a marcar el circuit i distribuir la terra, mentre que durant aquesta setmana la feina haurà de ser la de compactar el terreny i afegir l’asfalt necessari. «És una actuació que està englobada dins el projecte de millora d’aquesta zona verda del Camp dels Pilans i aquest circuit està pensat per millorar la tècnica a tots els nivells, des dels que s’estan iniciant als que ja són experts», va explicar el regidor d’Esports, Josep Bofill.

L’ESCOLA DELS ESQUENAPELATS. En aquest sentit, un dels usuaris més habituals seran els joves ciclistes de la incipient escola ciclista dels Esquenapelats de l’Escala, que aprofitaran la nova instal·lació per fer entrenaments en determinats dies de la setmana. «Suposa un pas endavant molt important pel club, ha de ser la base de la nostra escola», explica Franc Jodar, membre de la junta dels Esquenapelats. En aquests moments, l’escola compta amb onze joves d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys.

EL PUMP TRACK. Els orígens del pump track els trobem a principis del 2000, quan es van començar a construir instal·lacions d’aquest tipus als Estats Units i a Austràlia perquè els diferents riders poguessin millorar la seva tècnica a prop de casa.

En concret, un pump track és un circuit esportiu generalment de dimensions reduïdes que es pot recórrer amb diferents mitjans, sigui un patí, un patinet o una bicicleta. En aquest darrer cas, precisament, els pedals no són necessaris: les rampes, així com els moviments propis del ciclista i la inèrcia del cos arriben a suplir el pedaleig.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li