El PSC reclama un govern fort per ‘posar ordre’ a Figueres

0
1739

Pere Casellas critica que l’alcaldessa només dediqui un dia a la ciutat i qualifica de ‘caos’ la situació actual


 

Pere Casellas, portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Figueres, va criticar dimecres el «caos» que en la seva opinió pateix la ciutat, amb un govern de només cinc regidors i una alcaldessa que «treballa a Barcelona i viu a Barcelona» i que només dedica els divendres a Figueres. Per això, Casellas va reclamar un govern fort que permeti «posar ordre».

«El caos que està vivint Figueres, que és una ciutat comercial i turística, amb l’alcaldessa treballant a Barcelona, és per a nosaltres inadmissible», va dir Casellas, que va posar com a exemple les obres que s’estan portant a terme a diversos carrers, com el Peralada, Jonquera i Barceloneta i que «col·lapsen la circulació en plena temporada d’estiu. I hi ha altres obres parades». Pel portaveu socialista, aquest problema afecta tothom, «especialment els visitants. Només s’han de veure els turistes esmorzant a les terrasses al costat de forats i de treballadors arreglant carrers».

En opinió del PSC, aquesta situació és «fruit de la descomposició del govern. No es pot governar amb cinc regidors i l’alcaldessa tot el dia a Barcelona. Figueres no pot estar abandonada, i avui ho està». En aquest sentit, Casellas va assenyalar que «la regidora de Cultura, la d’Educació, la de Promoció Turística i l’alcaldessa són tota la setmana a Barcelona», i va afegir que «ve un dia a la setmana, en principi el divendres. Ha de ser a Figueres i no hi és. La conclusió és que no s’estima Figueres». A més, Pere Casellas va destacar que «ens arriben informacions que la majoria dels regidors que tenen dedicació tampoc no compleixen amb l’horari que tenen assignat a l’Ajuntament».

El portaveu del PSC va dir que, en la seva opinió, «cal que el govern formi un nou govern amb 8 o 10 regidors, els que siguin, però que es formi un govern que atengui les necessitats de la ciutat. I si no, que l’oposició formi o formem un govern. La ciutat no aguantarà 10 mesos més així».

CULPABLES. Per Casellas, d’aquesta situació tant en són responsables l’alcaldessa com els «que han donat suport a aquest govern», recordant que al PSC se’l va fer fora «quan vam voler prioritzar les polítiques socials i d’endreça de la ciutat». En aquest sentit, el regidor socialista va dir que ERC ho és per «haver sostingut aquest govern i preveu fer-ho amagant el cap sota l’ala durant 10 mesos», mentre que Cs «només pensa en el càlcul electoral i impedeix qualsevol alternativa per defensar els seus interessos electorals o sectaris».

RÈPLICA. El portaveu municipal de Ciutadans, Hèctor Amelló, va respondre les acusacions de Casellas i va assenyalar que «si tanta pressa té per ser alcalde, presenti una moció i busqui suport» amb els republicans i els cupaires. Amelló es va mostrar satisfet que el portaveu socialista «se sumi al que fa temps que denunciem, que la ciutat està completament abandonada de gestió», però va dir que el PSC també té la seva part de culpa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li