El PSC defensa a Figueres el municipalisme com l’eix de la transformaci√≥ de Catalunya

0
709

El PSC ha celebrat aquest diumenge al Teatre Jardí de Figueres els 30 anys d’ajuntaments democràtics 1979/2009 amb un emotiu acte que ha aplegat alcaldes, regidors i militants socialistes que al llarg d’aquestes tres dècades han participat en el joc democràtic des de qualsevol dels 221 municipis de les comarques gironines. Segons s’ha encarregat de recordar el secretari de Política Municipal i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el municipalisme ha estat bàsic i s’ha convertit en ‘l’eix del canvi i de l’èxit de la Catalunya actual’. ‘I es tracta d’un progrés que no és patrimoni de cap partit polític sinó de milers de ciutadans’, ha continuat Hereu, que ha refermat ‘la vocació de proximitat’ del PSC.

‘Si Catalunya ha canviat tant en 30 anys i és un país molt diferent és perquè ha progressat en molts camps gràcies a l’autogovern, la integració a Europa i la modernització social i econòmica’, ha enumerat el secretari de Política Municipal. ‘Però també un factor cabdal, tot i que no potser el més important, ha estat el canvi dels nostres pobles i ciutats. El municipalisme ha estat un dels eixos vertebradors de la millora que ha tingut Catalunya durant les últimes èpoques’, ha afirmat Hereu, que ha recordat com el socialisme català sempre ha cregut en els municipis i en la proximitat. ‘El municipalisme del PSC també ha crescut amb Catalunya’, ha puntualitzat el secretari de Política Municipal.

‘Si l’any 1979 presentàvem una mica menys de 300 llistes municipals ara podem dir que ens hem presentat a 777 pobles i ciutats de Catalunya, amb molts més alcaldes i regidors presents al territori’, ha reflexionat Hereu, que ha afegit que a dia d’avui un 75% dels habitants de Catalunya compten amb un alcalde socialista. ‘Tenim molta responsabilitat per afrontar els reptes del present i del futur. L’acte d’aquest diumenge a Figueres és un homenatge a tota la gent que ha fet possible aquesta magnífica realitat’, ha manifestat el secretari de Política Municipal. ‘No enyorem l’herència que varen tenir l’any 1979 però agraïm la seva contribució al llarg d’aquests 30 anys’, ha ironitzat Hereu.

‘El seu exemple és el millor argument per afrontar nous reptes com aconseguir la cohesió social, respectar el territori i seguir transformant el país’, ha assegurat Hereu, que ha estat acompanyat pel primer secretari del PSC de les comarques gironines, Joaquim Nadal, el president del PSC, Isidre Molas, i la presidenta del PSC de Girona, Marina Geli. Finalment, l’alcalde de Barcelona també ha destacat la importància del finançament local per fer front a la crisi i s’ha mostrat optimista ‘perquè el 2010 es repeteixi el fons extraordinari d’inversió local del govern de l’Estat’.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC de les comarques gironines i conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s’ha volgut mantenir a un segon pla i ha expressat la seva satisfacció per aquests 30 anys de democràcia i ha advocat perquè ‘des del present, i sense deixar de banda el passat, plantegem els reptes de futur’. ‘En l’acte d’avui volem fer una afirmació rotunda de les potencialitats del municipalisme català i, específicament del municipalisme gironí’, ha comentat Nadal, que ha parlat seguidament de la carpeta commemorativa que s’ha regalat als prop de 600 assistents al Teatre Municipal el Jardí de Figueres.

‘Dintre la carpeta s’hi poden trobar els vuit cartells de les eleccions municipals des de 1979 fins a 2007 i un gran pòster on es recullen els noms de les gairebé 6.000 persones que han format part de les llistes de les nostres candidatures al llarg d’aquests 30 anys’, ha explicat el conseller del DPTOP. ‘De les 59 llistes de 1979 hem passat a les 171 llistes de 2007 i encara volem arribar a més poblacions de les comarques gironines’, ha reflexionat Nadal en veu alta. ‘Aquest acte ha de significar una aposta renovada del socialisme pel municipalisme’, ha finalitzat el primer secretari del PSC de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li