El Projecte Sèpia tindrà les seves jornades gastronòmiques de l’1 al 15 de juny

0
1279

Aquest és un dels resultats del Projecte Sèpia engegat fa un any per motius mediambientals però amb l’objectiu  que generés un retorn econòmic i turístic


Una quinzena de restaurants de l’Escala ja han confirmat la seva participaciĂł en la primera ediciĂł de les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia, que tindran lloc de l’1 al 15 de juny. És un dels resultats de l’èxit del Projecte Sèpia engegat fa un any per motius mediambientals però amb l’objectiu que generĂ©s un retorn econòmic i turĂ­stic.

L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, va destacar dimecres passat en la presentació de les jornades els menús especials que s’oferiran als restaurants escalencs amb la sèpia com a producte estrella. Puga va dir: “És una forma més de contribuir a promocionar la gastronomia local, partint d’un producte de qualitat,de quilòmetre zero, i d’un projecte sostenible i arrelat al territori que li dóna un valor afegit.” El Projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzman i el pescador escalenc Isaac Moya , amb l’Ajuntament de l’Escala i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a patrocinadors principals i la col·laboració dels pescadors de l’Escala i l’Estartit. En el projecte també s’hi han implicat una vintena de col·laboradors més i s’han rebut aportacions també per micromecenatge. El projecte treballa també, amb suport de la confraria de pescadors de l’Escala, en la creació d’un distintiu per als pescadors que comercialitzin la sèpies de la zona.

REPRODUCCIÓ. Durant aquest 2017 s’ha multiplicat per sis el nombre d’incubadores per garantir la supervivència dels ous recollits de calamar i sèpia. Se n’han col·locat dotze repartides entre l’Escala i l’Estartit i degudament senyalitzades. Allà s’estan incubant la meitat dels 464.000 ous recollits en els dos últims mesos. La resta estan en reserva al port.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li