El projecte Sèpia avança imparable multiplicant incubadores i resultats

0
1522

Després de la prova pilot es continuarà treballant amb les instal·lacions i amb la creació d’una etiqueta distintiva


 

La col·laboració dels pescadors de l’Escala i de l’Estartit amb el projecte Sèpia ha permès aquest any salvar 800.000 sèpies i calamars que haurien mort al ser retirats els ous de les xarxes dels pescadors. Ara ja es pot dir que allò que va començar com una prova pilot ha estat un èxit. I és que s’han multiplicat per sis els resultats de l’any passat i aquest any també han crescut en la mateixa proporció el nombre d’incubadores. De dues s’ha passat a dotze.

El projecte Sèpia està coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya, amb l’Ajuntament de l’Escala i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a patrocinadors principals i la col·laboració de pescadors de l’Escala i l’Estartit. A més, també s’hi han implicat una vintena de col·laboradors i, a part, hi ha hagut petites aportacions rebudes per micromecenatge. Aquest projecte té un vessant mediambiental, educatiu, turístic i econòmic. És per això que des del primer moment es va fer una campanya de sensibilització als pescadors sota el lema “Retornar i sembrar el mar”. Ara, a banda de continuar treballant amb les incubadores i vivers també es vol crear una etiqueta distintiva per als pescadors implicats amb el Projecte Sèpia “com a producte gastronòmic amb gran valor afegit”.

Aquest any també s’ha fet una prova pilot de venda directa amb la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia, que es va fer a l’Escala el mes de juny passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li