El projecte Ecoteatre del Cap Norfeu rep el reconeixement del Consell Comarcal

0
1165

Alumnes amb necessitats educatives especials treballen el foment de l’alimentació saludable a partir del teatre


 

El teatre és el pretext perquè l’alumnat amb necessitats educatives especials de l’Institut Cap Norfeu de Roses quedi integrat no només en la vida del centre, sinó també fora d’aquest. És a dir, dins la societat. Aquest és l’objectiu del projecte Ecoteatre, que ha rebut el Premi Inclusió Social 2109 que lliura per sisè any el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. L’acte d’entrega del premi va tenir lloc el dimarts 22 d’octubre.

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, va lloar el projecte Ecoteatre tot dient que es tractava d’un «reconeixement a l’esforç d’un col·lectiu per fer una societat millor» i que es tractava d’una «acció inclusiva, en majúscules, que, a més, s’alinea amb el model d’escola inclusiva».

L’Ecoteatre sorgeix de la necessitat d’una inclusió real dels alumnes amb discapacitat intel·lectual i trastorns d’espectre autista i de la necessitat del professorat de detectar els mals hàbits alimentaris de salut. La proposta treballa el foment de l’alimentació saludable a partir del teatre. Els alumnes amb necessitats educatives especials prenen un rol de protagonistes, mentre que l’alumnat voluntari interpreta papers secundaris. Aquest projecte també té punts d’unió amb altres iniciatives com Norfeu Solidari que prepara l’alumnat de tercer i quart d’ESO per al servei comunitari o Hortalitza’t Norfeu!, que implica els joves amb risc de fracàs escolar en un hort ecològic.

La psicopedagoga del SIEI (Suport intensiu a l’educació inclusiva), Anna Rotllan, va explicar que el projecte va néixer com una iniciativa que pretenia que els alumnes d’aquesta classe fessin teatre davant d’alumnes d’escoles convidades. Llavors «el projecte va anar creixent i s’hi van afegir altres alumnes, i va sortir la idea d’integrar els hàbits saludables i organitzar activitats complementàries a l’hort de l’institut». Rotllan va assegurar que «rebre el premi inclusió és molt gratificant, perquè significa que anem per bon camí». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li