El projecte Ecoteatre del Cap Norfeu rep el reconeixement del Consell Comarcal

0
1165

Alumnes amb necessitats educatives especials treballen el foment de l’alimentació saludable a partir del teatre


 

El teatre Ă©s el pretext perquĂš l’alumnat amb necessitats educatives especials de l’Institut Cap Norfeu de Roses quedi integrat no nomĂ©s en la vida del centre, sinĂł tambĂ© fora d’aquest. És a dir, dins la societat. Aquest Ă©s l’objectiu del projecte Ecoteatre, que ha rebut el Premi InclusiĂł Social 2109 que lliura per sisĂš any el Consell Comarcal de l’Alt EmpordĂ . L’acte d’entrega del premi va tenir lloc el dimarts 22 d’octubre.

La presidenta del Consell Comarcal, SĂČnia MartĂ­nez, va lloar el projecte Ecoteatre tot dient que es tractava d’un «reconeixement a l’esforç d’un col·lectiu per fer una societat millor» i que es tractava d’una «acciĂł inclusiva, en majĂșscules, que, a mĂ©s, s’alinea amb el model d’escola inclusiva».

L’Ecoteatre sorgeix de la necessitat d’una inclusiĂł real dels alumnes amb discapacitat intel·lectual i trastorns d’espectre autista i de la necessitat del professorat de detectar els mals hĂ bits alimentaris de salut. La proposta treballa el foment de l’alimentaciĂł saludable a partir del teatre. Els alumnes amb necessitats educatives especials prenen un rol de protagonistes, mentre que l’alumnat voluntari interpreta papers secundaris. Aquest projecte tambĂ© tĂ© punts d’uniĂł amb altres iniciatives com Norfeu Solidari que prepara l’alumnat de tercer i quart d’ESO per al servei comunitari o Hortalitza’t Norfeu!, que implica els joves amb risc de fracĂ s escolar en un hort ecolĂČgic.

La psicopedagoga del SIEI (Suport intensiu a l’educaciĂł inclusiva), Anna Rotllan, va explicar que el projecte va nĂ©ixer com una iniciativa que pretenia que els alumnes d’aquesta classe fessin teatre davant d’alumnes d’escoles convidades. Llavors «el projecte va anar creixent i s’hi van afegir altres alumnes, i va sortir la idea d’integrar els hĂ bits saludables i organitzar activitats complementĂ ries a l’hort de l’institut». Rotllan va assegurar que «rebre el premi inclusiĂł Ă©s molt gratificant, perquĂš significa que anem per bon camí». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li