El Projecte Ales viatja a Veneçuela per afrontar el salt sobre vegetació extrema

0
818

El Projecte Ales afronta el proper mes de març el cinquè desafiament des que es va posar en marxa el 2004. Els paracaigudistes Álvaro Bultó, Santi Corella i Toni López (els dos darrers vinculats al centre Skydive d’Empuriabrava) es desplaçaran el dissabte 12 a Veneçuela per saltar sobre la vegetació extrema des del Salt de l’Àngel, el més alt del món amb 979 m d’alçada.
Després de sobrevolar la terra (cap de Creus), l’aigua (estret de Gibraltar), el gel (el Pol Nord i l’Antàrtida) i el foc (Teide), els tres integrants del Projecte Ales volen fer-ho ara sobre la selva o la vegetació extrema. El primer objectiu que es van marcar era sobrevolar la triple frontera situada a les cascades d’Iguaçú (Argentina, Brasil i Paraguai), però problemes burocràtics els van obligar a ajornar-ho. “Teníem el permís, però el paper es va perdre en alguna oficina, així que hem hagut de desistir i buscar una altra alternativa”, explica Corella.
I l’alternativa escollida ha estat el Salt de l’Àngel. Situat al Parc Nacional Canaima, a l’estat de Bolívar (Veneçuela), es troba en una zona aïllada per la selva. “Pràcticament és com una expedició de muntanya”, comenta Corella, que destaca que per dirigir-se al massís de l’Auyantepui hauran de volar en una avioneta Cessna que els portarà al campament base i, des d’allà, necessitaran sis dies per arribar fins al Salt de l’Àngel, des d’on tenen previst saltar.
“Saltarem sobre la selva. Des d’allà dalt només es veuen arbres”, assenyala Corella, que explica que “ens vindran a buscar en canoes i, després d’un dia sencer navegant per afluents, arribarem a una esplanada on podrem pujar a l’avioneta i tornar a la civilització”. Com ja van fer amb el gel, els tres integrants del Projecte Ales volen dividir el salt sobre la vegetació extrema en dues parts. “Ara saltarem sobre el salt d’aigua més alt del món, i després volem fer-ho sobre la cascada més extensa, que és la d’Iguaçú. La idea inicial era fer-ho ara tot de cop, però ha sorgit un problema personal i hem acordat deixar-ho per més endavant”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li