«El producte va caducant, d’aquí quatre dies vindran rebaixes i no sabem com estarem»

0
883

Primers clients després del confinament a comerços com les sabateries, que han venut força calçat de mainada


El petit comerç ha pogut apujar les persianes amb la fase zero. A la zona comercial de Figueres diversos establiments han començat a donar servei aquests dies amb cita prèvia. En el cas de Calçats Falgarona, tot dilluns van estar preparant l’establiment amb la qüestió de les mesures de seguretat i l’endemà, dimarts 5 de maig, obrien portes després de dos mesos amb la sabateria tancada i els magatzems plens de producte.

En Joan Falgarona, el propietari de l’establiment, explica que han anat donant hores a gent que trucava. Afegeix: «També hi ha hagut persones de pas que anaven entrant a mesura que hi havia espai, però no hi ha hagut aglomeracions, ni de bon tros. Si es donaven les condicions perquè poguessin entrar, entraven». El producte que s’ha venut més aquests dies ha estat el destinat al públic infantil. Falgarona diu: «Hem fet força venda de sabata de mainada perquè els nanos creixen i no poden aprofitar com els grans el calçat de l’estiu passat».

En relació amb les mesures de seguretat implementades, l’establiment ha instal·lat pantalles a la zona de cobrament i pel que fa a la resta, s’intenta el manteniment de les distàncies de seguretat amb els clients. Per emprovar el producte es faciliten unes mitgetes de seguretat i «hi ha gent», diu en Joan, «que ja ve preparada amb els seus mitjons». Sobre l’actitud del client no hi ha una actitud negativa: «No venen amb por, però sí que hi ha una prudència».

La situació per la Covid-19 ho està fent tot més complicat encara en un àmbit, el del petit comerç, que lluita sovint per mantenir-se. Aquest botiguer figuerenc també explica que cada situació és un cas i en la referent al seu negoci afirma: «Nosaltres hem d’estar molt al dia en producte d’actualitat i moda. Tenir magatzems plens, no vendre durant dos mesos i sense res de caixa ho fa tot molt complicat. El producte va caducant a poc a poc i d’aquí quatre dies arribarem a les rebaixes i tampoc sabem quina situació tindrem». En Joan assegura: «En el nostre cas tot això és molt greu econòmicament, ens costarà afrontar tots els pagaments que ens venen a sobre».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li