“El principal objectiu és el passeig marítim, i el mes que ve ja el començarem a pavimentar”

0
766

És la primera alcaldessa de Castelló d’Empúries. Quin balanç fa d’aquests primers mesos?
Va ser una sorpresa. De fet, quan en Xavi Sanllehí va dimitir, el primer que vaig fer va ser parlar amb ERC, perquè era el pacte que veia més coherent de cara al Procés. Hi vam estar 15 dies i al final ells ens van dir que volien governar en minoria amb Entesa. I com que també havíem pactat amb el PP que s’abstindria de la votació, vaig decidir anar a parlar amb els altres; i en dos dies vam fer el pacte. Al principi a la gent li va sobtar, perquè no s’esperaven que fos alcaldessa. Ni jo mateixa m’ho esperava, però ho vaig assumir amb ganes, perquè el meu oncle, en Francesc Brossa, ja havia sigut alcalde, i vaig agafar l’alcaldia amb la mateixa bara que ell. I com que ja he estat anys treballant de regidora, no m’espantava la feina.

En Sanllehí va plegar perquè hi pogués haver pacte o hi va haver pacte perquè va plegar en Sanllehí?
Ni una cosa ni l’altra. Ell va plegar pels mals resultats, perquè es va desmoralitzar. És més, ni ens veiem. En cap moment em va trucar ni va influir; em va dir que pactés jo o fes el que volgués.

A l’equip de govern hi ha ideologies molt diferents. Funciona bé?
Sí. Perquè nosaltres no governem en clau de Catalunya, sinó que volem treballar pel municipi. Per això el nostre principal objectiu era el passeig marítim. Des que hem entrat hem fet múltiples reunions, comissions de platges… El mes que ve ja començarà tot el paviment, i també ja han entrat a licitació els set locals de la platja.

Com va, el concurs?
S’hi han presentat algunes empreses, i sabem d’algunes més que també s’hi volen presentar. De fet estan esperant ben bé fins al 14 de març, que és la data límit, perquè han de presentar un projecte amb cara i ulls. Perquè volem que aquests locals estiguin oberts 11 mesos l’any. I els deixem cobrir les terrasses, que són molt grans, perquè entenem que estem en un país de tramuntana, que hi pot haver pluja i vent, però es poden aprofitar molt bé perquè també pot fer fred i sol, i és agradable. De fet a l’hivern la gent passeja a davant de la platja; els dissabtes i diumenges es veu molta activitat, i ara el que ens falta és que hi hagi tot l’equipament perquè aquesta gent també es pugui quedar a dinar.

Creu que amb les obres i els locals nous n’hi haurà prou per dinamitzar el passeig durant tot l’any?
No, faran falta més coses, lògicament. Perquè un estudi de l’Àrea de Promoció Econòmica diu que la gent demanava que hi hagués un turisme familiar, i falten més coses dedicades als nens. De fet, aquest any, a part del mòdul d’esports i el de la Creu Roja, a la sorra també hi haurà un mòdul per a nens, com una petita guarderia. I a més a més hi ha una zona molt gran on, si no és aquest any serà l’any que ve, volem que hi hagi més activitats infantils.

Tornant un moment al nou govern, ja hi ha hagut un canvi de cartipàs. En Xavier Martínez va deixar Recursos Humans. Què va passar?
Sí. Va pensar que es volia dedicar més a les altres àrees, que són les de Medi Ambient i CeNet, i va dir que no es veia tan motivat per portar aquesta àrea. Res més.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li