El primer tren d’Ilsa comença les proves entre Figueres i Perpinyà

0
953

L’operador privat d’alta velocitat farà testos per la xarxa viària de l’Estat començant pel tram nord de 44 quilòmetres


El primer tren d’ILSA d’alta velocitat començarà les proves en vies de la xarxa ferroviària de l’Estat a partir d’aquesta setmana. Serà en un tram de 44,4 quilòmetres entre Figueres i Perpinyà per dur a terme l’homologació a la Xarxa Ferroviària d’Interès General (RFIG) i un cop superat aquest primer període, el tren continuarà el procés en els corredors Barcelona-Madrid, Madrid-València i Madrid-Sevilla.

Paral·lelament, la companyia espera que abans d’acabar l’any arribin dos trens més.

OPERADOR PRIVAT. ILSA està participada per accionistes d’Airnostrum i Trenitalia i competirà amb l’AVE de Renfe i Ouigo d’SNCF. Preveu iniciar les operacions a l’Estat al segon semestre del 2022, quan representarà el 30% del mercat de l’alta velocitat a Espanya. En un comunicat, ILSA assenyala que és el primer operador privat espanyol d’alta velocitat i l’únic que utilitzarà trens nous en el desplegament de la seva flota a l’Estat.

La companyia ha fet una inversió de 1.000 milions d’euros en la seva flota inicial, que seran d’última generació i han estat desenvolupats per Hitachi Rail en col·laboració amb Bombardier Transportation (actualment el grup Alstom). La seva fabricació té lloc entre la planta de Bombardier de la localitat biscaïna de Trápaga, on es produeixen els sistemes de propulsió, i la planta de Pistoia, prop de Florència, on té lloc l’acoblament. Pel que fa al seu model, l’ETR 1000, és interoperable en diversos països europeus i té una longitud de 200 metres, pot transportar 467 viatgers i circular a 360 quilòmetres per hora.

A MIG TERMINI. La companyia connectarà en una primera fase Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Alacant, Còrdova i Màlaga. Posteriorment, ILSA té previst obrir noves rutes a l’Estat espanyol i a mig termini farà recorreguts en altres països europeus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li