El primer espai de recàrrega ultraràpida de vehicles elèctrics, en marxa a la Jonquera

0
560

Endesa X i Andamur han posat en marxa el ‘hub’, que permet connectar fins a vuit automòbils de manera simultània


Endesa X (línia de negoci de serveis energètics i mobilitat elèctrica d’Endesa) i Andamur (companyia especialitzada a oferir un servei integral al transportista en les seves rutes) han inaugurat el seu primer espai de recàrrega ultraràpida d’1,4 MW de potència total. I l’àrea de servei escollida per a aquesta instal·lació és la de la Jonquera, perquè la consideren «un important nus d’afluència de trànsit i una de les principals vies d’accés a la península i a la resta d’Europa». En aquest sentit, es tracta d’un punt estratègic, ja que ofereix càrrega ultraràpida en un dels principals corredors de transport del país, fet clau per possibilitar els viatges llargs per carretera dels usuaris de vehicle elèctric.

La potència de les noves instal·lacions permet recarregar en un temps estimat d’entre 3 i 10 minuts la bateria necessària per recórrer 100 quilòmetres (depenent de la potència de càrrega del vehicle elèctric i del percentatge de bateria que tingui en el moment de la recàrrega). S’hi podran endollar fins a vuit automòbils de manera simultània, perquè té quatre estacions de tecnologia ultraràpida (350 kW) i cada estació compta amb dos connectors (dues mànegues) amb l’estàndard europeu de càrrega CCS Combo.

Qualsevol vehicle elèctric que utilitzi aquest tipus de carregador podrà utilitzar les noves instal·lacions. I la potència i, per tant, la velocitat de recàrrega a la qual es poden emprar vindrà determinada per les característiques del cotxe.

Pel que fa al procés de recàrrega, la reserva, ús i pagament del servei es podrà fer a través de l’aplicació Juicepass d’Endesa X. Els usuaris només han de descarregar-se l’app al mòbil i podran gestionar les recàrregues directament des del telèfon (pagar, reservar amb fins a 15 minuts d’antelació, etc.) i accedir, a més, a tarifes adaptades a tots els usuaris.

El nou punt (que és el tercer que En­desa X instal·la a les estaci­ons de servei d’Andamur d’un total de cinc previstos) es van inaugurar dimecres, en un acte que va comptar amb la presència del tinent d’alcalde de la Jonquera, Rafael Medinilla, la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, el conseller delegat d’Andamur, Miguel Ángel López, i el director d’infraestructura pública de mobilitat elèctrica d’Endesa X, Manuel Muñoz, entre altres autoritats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li