El preu dels pisos de segona mĂ  puja a les comarques gironines

0
1360

Segons el 34è estudi de preus de mercat elaborat pel Col·legi d’Agents de la Propietat ImmobiliĂ ria i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona


El preu dels pisos de segona mà ha anat a l’alça a les comarques gironines i tant els promotors com els agents de la propietat immobiliària preveuen que encara s’enfili més. Així ho ressalta el 34è Estudi de Preus de Mercat elaborat pel Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona, informe que detalla que, segons les dades de l’últim any, els preus dels pisos de segona mà s’han enfilat a Roses fins a un 16%, mentre que a Figueres l’augment ha estat sensiblement inferior, un 5%.

Aquesta tendència alcista de l’habitatge de segona mà té, segons els promotors i els API, una causa clara. En aquest sentit, com que no hi ha obra nova i la que es comença a fer encara és “incipient”, això fa que aquells qui busquen comprar un pis es decantin per aquesta opció. “A més, hem de tenir en compte que els tipus d’interès de les hipoteques són baixos, i que aquí la cultura de la compra està molt més arrelada que la del lloguer”, precisa el president dels API, Ramon Corominas.

Pel què fa a l’obra nova, l’estudi posa en relleu que, a la demarcació, el mercat es recupera a dues velocitats. Per una banda, Girona ciutat i algunes poblacions de la Costa Brava, com ara Roses, tiren més. “Aquí la millora de preus és suau però constant”, explica el president del Gremi de Promotors, Josep Maria Coll. On no passa el mateix és a les poblacions d’interior. En aquest cas, els preus dels habitatges nous en alguns casos s’ha estancat o, fins i tot, ha continuat baixant, com és el cas, per exemple, de la ciutat de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li