El preu dels pisos de segona mà a Figueres, estancat

0
1864

Segons assenyala el 36è estudi de preus de mercat a les comarques gironines, un informe que signen el Gremi de Promotors i els API de la demarcació, Roses és una de les localitats amb un dels augments dels habitatges d’obra nova més notoris


 

Els preus dels pisos de segona a mà no s’encareixen a Figueres. Així ho recull el 36è estudi de preus de mercat a les comarques gironines, un informe que signen el Gremi de Promotors i els API de la demarcació que va ser presentat divendres passat a Girona. Allà, el president del col·legi d’API, Joan Company, va subratllar que els preus dels immobles de segona mà a la capital alt-empordanesa –i també a Olot– «no acaben d’arrencar», un context de manca de dinamisme que segons els agents immobiliaris resulta es deu al «model de ciutat».

En termes generals, els preus de la segona mà a Figueres baixen a pràcticament totes les zones de la ciutat. Així, a la zona 1 (centre), la davallada anual ha estat del 4%, mentre que a la zona 2 (Av. Marignane; carrer Nou, Eixample, Els Fossos, Poble Nou, Ronda Barcelona, Ronda Firal i Sant Isidre) i a la zona 3 (Cendrassos, Creu de la Mà, Olivar Gran i Rally) la reducció de preus ha estat del 4,2% i del 0,6%, respectivament. D’altra banda, a la zona 4 (Horta Capallera, Parc Sol, Ram, Turó Parc i Vivendes Parc) el preu ha crescut un 20,1% en un any i un 2,3% en mig.

EL PREU S’ENFILA A ROSES. L’altra cara de la moneda és Roses, un dels municipis estudiats a l’informe que presenta un dels augments dels habitatges d’obra nova més substancial. En aquest cas, el terme rosinc, com moltes de les altres localitats costaneres de l’estudi, ha registrat augments semestrals i interanuals en totes les zones analitzades. Així, en termes semestrals el preu ha augmentat un 15,8% a la zona 1 (Almadraba, avinguda Rhode i Canyelles); un 20,7% a la zona 2 (Jaume I, Mas de les Figueres, puig Rom, Salatar i Santa Margarita); un 17,1% a la zona 3 (nucli antic, La Cuana, Les Garrigues i Mas Fumats), i un 11,9% a la zona 4 (Mas Busca i Mas Oliva). En valors interanuals, els creixements han estat de l’11,6% (zona 1); 22,9% (zona 2); 22,4% (zona 3) i 32,7% (zona 4).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li