El pressupost pel 2022 Ă©s de 65 milions d’euros i 6,8 milions seran per a inversions

0
531

Els tres regidors no adscrits donaran suport als comptes després de tancar un acord amb el govern municipal


Figueres ja tĂ© sobre la taula l’eina clau per a l’exercici del 2022, el pressupost municipal. Es tracta de l’eina que defineix les partides per a cada Ă rea i les diferents actuacions. Els comptes per l’any vinent pugen a 65 milions d’euros, un 2,29% mĂ©s que el 2021, i aixĂČ vol dir un augment de 1.458.538 euros. Pel que fa a les inversions, es preveu destinar-hi 6,8 milions (un 13,95% menys).

L’alcaldessa, AgnĂšs LladĂł, va assegurar en la presentaciĂł de dimecres passat que es tracta d’un pressupost «expansiu» que posa les persones «al centre». LladĂł avançava tambĂ© que els tres regidors no adscrits (Carles ArbolĂ­, Miquel FernĂĄndez i Alba Albert)donaran suport als comptes desprĂ©s de tancar un acord amb el govern. Els edils que es van presentar amb la candidatura de Junts per Figueres haurien aconseguit compromisos com la instal·laciĂł de cĂ meres de videovigilĂ ncia i lectors de matrĂ­cules (100.000 euros) i altres qĂŒestions relacionades amb la seguretat, com introduir formaciĂł per a l’Ășs de drons de vigilĂ ncia i control, l’augment progressiu de la plantilla de la GuĂ rdia Urbana fins als 85 agents en dos anys i l’adquisiciĂł d’un vehicle per a una futura unitat d’ordre pĂșblic. L’acord tambĂ© estableix adequar una part de l’aparcament de l’antic camp de futbol del Far per a autocaravanes; la implantaciĂł de sistemes de trĂ nsit a les escoles; un estudi per delimitar el nombre de vehicles de repartiment o impulsar «l’orgull figuerenc» entre els joves de la ciutat. L’alcaldessa tambĂ© afegia que «volem sumar amb tots els grups que vulguin perquĂš la ciutat avanci i es transformi», assegurava, tambĂ©, que les negociacions amb un altre grup municipal estaven avançades.

En el capĂ­tol de les inversions (veure quadre), els comptes preveuen destinar 1,2 milions en millores a l’espai pĂșblic; 1,4 en serveis pĂșblics; 987.026 euros en equipaments culturals; 773.000 en l’adequaciĂł dels terrenys de la futura Escola Carme Guasch i 310.700 en el pla de xoc d’equipaments esportius. TambĂ© contemplen 200.000 euros per adequar l’edifici de l’antiga presĂł. El govern, perĂČ, destaca que el Pla de xoc en equipaments esportius tĂ© un paper molt important en els comptes del 2022. Tot i que la partida pressupostada Ă©s de 310.700 euros, el Pla Ă©s en realitat de 3,5 milions fins al 2023. Aquests diners estaven previstos per al nou pavellĂł, que no s’ha pogut executar en quedar desert el concurs. Per aixĂČ es destinarĂ  la xifra a millorar les instal·lacions esportives municipals.

Per Ă rees (veure grĂ fic) la partida mĂ©s alta Ă©s per a Territori. D’altra banda, es consolida l’augment del 2021 per Serveis Socials, que s’incrementa un 1,28%. Empresa i OcupaciĂł creix un 28,52% i Urbanisme un 26,17%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li