El pressupost del 2017 inclourà una partida per comprar i arreglar el pàrquing dissuasiu

0
809

 El pla d’inversions que l’equip de govern de Figueres està dissenyant per a l’any que ve inclou una partida per comprar la meitat de l’aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà que encara no és municipal. De fet, l’Ajuntament ja ha arribat a un acord amb el propietari, i la idea és formalitzar la transacció i arreglar el terreny el 2017. S’anivellarà el pàrquing, s’asfaltarà i s’hi posarà enllumenat. Tal com recorda l’alcaldessa, Marta Felip, “la idea és que els vehicles aparquin allà i, amb un recorregut per a vianants, passin per la plaça Elíptica i la plaça Terradellas per arribar al centre”.
Aquesta actuació s’inclourà en la segona part d’un macroprojecte que té per objectiu dinamitzar la zona de l’Eixample i integrar-la al centre de la ciutat. De moment, s’està acabant l’última fase, que ha permès millorar la imatge i la mobilitat de la plaça Terradellas, tant per a cotxes com per a vianants. L’objectiu, segons Felip, era doble. D’una banda, convertir la zona “en un portal d’entrada al centre de la ciutat” aprofitant la nova oficina de Turisme de la plaça de l’Escorxador i, de l’altra, portar una plaça que fins ara tenia un caire Noucentsita “a una estètica pròpia del segle XXI”. Per aconseguir-ho, s’ha millorat el recorregut de vianants ampliant les voreres (per guanyar espai s’ha eliminat un carril de circulació) i fent-les arribar a la plaça Elíptica. A més, també es millorarà l’enllumenat i s’hi plantaran arbres.
Pel que fa a la circulació de vehicles, per millorar la seguretat de la cruïlla amb el carrer Rentador s’ha canviat el sentit de circulació d’aquesta via. També s’han habilitat dues grans zones reservades al bus. Quan hi hagi excursions escolars o en èpoques turístiques s’hi aparquin els autocars, però que la resta d’hores i de dies hi podran deixar el cotxe els pares de l’escola Josep Pallach per portar o recollir els nens sense haver-se d’aturar al mig del carrer.
Les obres van començar abans de l’estiu i, segons la directora del projecte, Itziar Carrera, fins ara s’han executat el 80% dels treballs previstos. Falten acabar els accessos (està previst que s’acabin en dues setmanes), instal·lar l’enllumenat i plantar l’arbrat (que s’havia de fer ahir però les pluges dels últims dies ho han fet posposar).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li