El president del Govern i dos consellers aterren a Figueres per actes de campanya

0
915

Tot i estar immersos en campanya electoral, divendres a Figueres es respirava presència de pesos pesants de la política catalana. A la tarda, a la plaça del Gra desenes de persones es preparaven per al míting de CDC amb l’alcaldessa, Marta Felip com a amfitriona. Prèviament, el desplegament de Mossos d’Esquadra i d’altres efectius de seguretat evidenciaven que no només hi hauria el conseller de Cultura Santi Vila. També va desembarcar a la ciutat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Davant unes 500 persones, Puigdemont va fer una crida a votar per CDC a les eleccions del 26-J “per donar un disgust en vots al PP”. Carles Puigdemont també va demanar treure’s “l’espina” a les comarques gironines que no va aconseguir el tercer diputat per Convergència. El president de la Generalitat no es va estar de referir-se a la CUP tot dient que “alguns van pensar que aquells nois tan simpàtics i que apreten, segur que són la garantia de tirar endavant. Doncs tururut, ja hem vist que no. Oi que no caurem per segona vegada en aquest error?”. Puigdemont va demanar el vot per al seu partit per no deixar “el Govern a la intempèrie”. El candidat per CDC a Catalunya, Francesc Homs, també va apel·lar a votar Convergència per manifestar la confiança al president després de la situació generada per CUP però a la vegada va donar un missatge de suport a aquells de la Candidatura d’Unitat Popular que “volen fer les coses bé”. Per la seva banda, el cap de llista per Girona, Jordi Xuclà, va convidar als assistents a donar amb els vots “el nostre escalf al president”.
Entre els assistents al míting de divendres hi havia la plana major altempordanesa de Convergència, amb el president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, i també una bona colla de simpatitzants i curiosos. No sabem en quina categoria d’aquestes hi era l’exregidor d’AMC, Esteve Gratacós. No hi van faltar tampoc alcaldes de la comarca de les sigles de CDC com Josep M. Bartolomé, alcalde d’Avinyonet o Pere Torrent, alcalde de Peralada. També s’hi va deixar veure l’exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret. A l’acte, no hi podia faltar la número tres al Congrés per Girona i novetat en aquesta convocatòria per CDC. Ens referim a l’alcadessa de Roses, Montse Mindan.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li