El PP rebutja fixar un calendari per a les obres de desdoblament de l’N-II

0
695

El portaveu del Govern espanyol argumenta que no es poden limitar aquestes dates perquè hi ha obres que no depenen d’ells, però sí que avala una moció per reiniciar els treballs a les rotondes de Pontós i Garrigàs


 

El Partit Popular ha rebutjat aquest dimarts una moció en què el PDeCAT reclamava accelerar el desdoblament de 52 quilòmetres de la carretera N-II entre la Jonquera i Tordera. El senador del Partit Demòcrata, Joan Bagué, va ser l’encarregat de defensar un dictament de cinc punts que exigia al Govern espanyol acabar els treballs tècnics durant el primer semestre del 2017, detallar un pla i un calendari d’execució, agilitzar les licitacions, evitar demores i prioritzar les actuacions en aquelles vies amb major volum de trànsit. Però des del PP, el senador Antonio Romero va argumentar que no és possible establir un calendari per a l’execució del desdoblament de la N-II perquè “hi ha moltes actuacions que no depenen del Govern espanyol”.

Davant d’aquesta resposta, Bagué va criticar la “deixadesa” del Ministeri de Foment envers el projecte i va carregar contra les declaracions d’intensions dels populars en comptes, va dir, de solucionar el problema. El senador del PDeCAT va recordar que en els últims 8 anys només s’ha desdoblat un tram de 6 km (entre Sils i Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva) i va alertar que, si segueixen aquest ritme, tardaran més de 80 anys en desdoblar tota l’N-II. Per la seva banda, el senador popular va defensar les actuacions que l’Estat ha executat a Catalunya en els últims anys.

Tot i la negativa a aprovar la moció del PDeCAT, la comissió de Foment sí que va va donar el vistiplau a una moció d’ERC per instar el Govern espanyol a reprendre “amb la màxima brevetat possible” les obres de les rotondes de Pontós i Garrigàs, a les interseccions entre l’N-II les carreteresGIV-5125 i GIV-6226. El grup republicà al Senat va acceptar una esmena en què el PP demanava canviar els termes “immediat i urgent” de la moció per l’expressió “a la major brevetat possible”.

Durant la seva intervenció, el senador gironí d’ERC, Jordi Martí, va argumentar que “la paralització d’aquestes obres [que van començar el 2015 però es van aturar de seguida] suposa posar en risc la seguretat dels conductors, a més de la prolongació d’una problemàtica per la qual els veïns afectats ja s’han manifestat reitaradament demanant solucions”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li