El ple aprova inicialment la municipalització de l’enllumenat

0
892

Figueres preveu estalviar uns 238.000 euros a l’any amb la mesura, que ara se sotmetrà a informació pública


Tal com estava previst, el ple de Figueres va aprovar ahir de manera inicial canviar la gestió de l’enllumenat públic. Malgrat les pressions sindicals a Fisersa Ecoserveis perquè es tragués de l’ordre del dia el tema de la municipalització del servei, l’assumpte es va tirar endavant igualment.

Hores abans de la sessió plenària, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, defensava la mesura perquè permetrà «un estalvi anual de 238.000 euros». A banda d’això, el govern pot aprovar també un pla d’inversions per millorar la infraestructura. Precisament, en el pressupost del 2021 es contemplaria una partida de 800.000 euros per modernitzar l’enllumenat de la ciutat amb sistemes més eficients i sostenibles. La inversió també serviria per posar lluminàries a zones de la ciutat considerades fosques o amb mala il·luminació.

L’aprovació inicial per municipalitzar l’enllumenat públic se sotmetrà a informació pública per un període de 30 dies durant el qual hi pot haver al·legacions o suggeriments.

Els serveis d’enllumenat, neteja viària, recollida d’escombraries i conservació de zones verdes han estat gestionats durant anys per l’empresa mixta Figueres Ecoserveis. El contracte però va vèncer l’octubre del 2016, però continua amb una pròrroga forçosa perquè l’Ajuntament encara no ha licitat o modificat la forma de prestació de servei de les activitats que es tenien encomanades.

Actualment només s’ha pogut externalitzar el servei de jardinera municipal a una UTE (Unió Temporal d’Empreses). L’enllumenat passa els primers tràmits pel canvi de gestió i quedaran pendents els altres serveis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li