El planter del rugbi col·loca la primera pedra

0
1197

L’escoleta del Rugby Club Alt Empordà ja ha col·locat els seus fonaments. Durant el mes d’abril passat el club va organitzar cada dissabte, amb el permís de la climatologia, uns tallers d’iniciació que tenien com a objectiu apropar l’essència més bàsica d’aquest esport als joves participants. “Per ara hem tingut una bona assistència d’uns 15 a 20 joves en cada jornada, tots ells d’entre 12 i 17 anys d’edat, que és la franja que busquem”, explica el jugador i president de l’entitat navatenca, Jordi Cabañó, qui subratlla que el club està molt “satisfet” pels resultats d’aquestes primeres bases de l’escoleta de rugbi: “De moment, tots els que han vingut repeteixen, i això és una bona notícia.”
La metodologia d’aquestes activitats ressegueix l’esport del rugbi des d’una perspectiva, sobretot, iniciàtica. Així ho ressalta Cabañó, que assenyala que els exercicis es desenvolupen amb “pilotes de rugbi i contacte” tot i que no tenen “pràcticament res a veure amb l’esport real”. “Es tracta de fer jocs relacionats amb les tècniques del rugbi perquè els joves coneguin aquest esport, perquè comencin a familiaritzar-se amb les normes”, afegeix el president.
Si aquesta primera pedra del projecte és fructífera, l’objectiu de l’entitat és organitzar a partir de la temporada vinent un dia d’entrenament a la setmana “més encarat amb edats d’entre 14 i 18 anys”, la qual cosa serviria de pont entre aquesta base i l’equip sènior. “L’objectiu final és que a la llarga acabin jugant amb el primer equip, i tot i que al principi pot costar trobar aquest grup sòlid d’entre 10 o 15 joves, la nostra intenció és començar-ho encara que n’hi hagi pocs”, explica Cabañó, que també apunta que es valora la possibilitat de federar aquest futur grup malgrat que, inicialment, no formaria part de cap competició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li