El pla implantat per la Generalitat redueix totes les llistes d’espera

0
1750

En el cas de l’Hospital de Figueres, el temps d’espera per a les operacions més comunes, que són les de cataractes, pròtesis de genoll i pròtesis de maluc, són de 80, 108 i 122 dies, respectivament


 

El Pla integral per a la millora de les llistes d’espera desplegat en els darrers dos anys a Catalunya ha permès reduir el volum de pacients i el temps d’accés als quiròfans, a les proves diagnòstiques i a les consultes externes de tota la sanitat pública catalana.

En el cas de l’Hospital de Figueres, el temps d’espera per a les operacions més comunes, que són les de cataractes, pròtesis de genoll i pròtesis de maluc, són de 80, 108 i 122 dies, respectivament. Actualment hi ha 458 persones que esperen la intervenció als ulls, 181 que esperen la del genoll i 85 que esperen la del maluc. Pel que fa a les intervencions per a processos oncològics, aquest termini es redueix molt, i a l’hora de tancar aquesta edició només hi havia 14 persones en llista d’espera, amb un temps màxim de 35 dies (en els casos de càncer de pròstata).

Les proves diagnòstiques amb més llista d’espera continuen sent l’ecografia abdominal (140 dies de mitjana), la ressonància magnètica (78 dies) i l’ecocardiografia (118 dies). Mentre que l’oftalmologia, la traumatologia i la ginecologia són les consultes externes més atapeïdes (amb 161, 87 i 113 dies d’espera, respectivament).

En termes generals, l’augment de l’activitat als quiròfans, que supera en un 22,1% la d’abans de la crisi, ha permès reduir un 10,4% els pacients que estan en llista d’espera quirúrgica, i actualment gairebé el 95% de les persones que esperen una intervenció estan dins dels terminis previstos. Alhora, el pla també ha permès escurçar un 43,4% l’espera per a una primera visita amb l’especialista i un 40% l’espera per a una prova diagnòstica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li